Ingezonden persbericht

SPSound presenteert This Month's Special: Intermission (16 april 2010)

This month, Intermission brings you an evening with top-of-the-bill cinematic,
electro-acoustic music.
Sylvain Chauveau (Type, FatCat) maakt muziek waarin minimale, melodische composities voor piano, snaar- en blaasinstrumenten en discrete elektronische geluiden samenkomen, terwijl ook stilte als een op zichzelf staand muzikaal element wordt gebruikt. Hij stond in het voorprogramma van Sigur Ros, hij speelde met Christian Fennesz, maakt remixes en componeert soundtracks en muziek voor choreografen en schrijvers die optreden. Zijn nieuwe solo-album Singular Forms (Sometimes Repeated) is onlangs uitgekomen bij Type. Chauveau (stem en geprepareerde gitaar) zal in SMART optreden met de Franse componist van 'experimentele' nieuwe muziek Pierre-Yves Macé (piano, laptop). Zijn werk varieert van hedendaags via Elektronica en Popmuziek.
Yannis Kyriakides (Unsounds) probeert nieuwe mediavormen en afgeleiden te creëren door uiteenlopende geluidsbronnen samen te brengen en met ruimte en tijd te experimenteren. De nadruk ligt op methoden om de traditionele praktijk van optredens te combineren met digitale media. De zintuiglijke ruimte waarin muziek gemaakt wordt is een van zijn stokpaardjes, en daarom probeert hij de conventionele manieren van het presenteren van muziek te omzeilen. De vraag wat muziek nu eigenlijk te vertellen heeft is ook een constante in zijn werk. Hij wordt aangetrokken door de relatie tussen emotie en taal, en hoe dat onze beleving van muziek bepaalt.
Andy Moor (Unsounds) begon zijn muzikale leven in Edinburgh, Scotland, als gitarist bij de band Dog Faced Hermans, een veelzijdige, eclectische groep die de energie van de PostPunk combineerde met traditionals en improvisatie. In 1990 kwam hij naar Nederland en werd lid van de Nederlandse band The Ex, en is dat nog steeds. In 1995 maakte hij zijn eerste serie volledig geïmproviseerde duo-concerten met Terrie Ex. In 1996 richtte hij de groep Kletka Red op, samen met Tony Buck (Necks), Joe Williamson en Leonid Soybelman (Ne Zhdali). Zij combineren traditionele Klezmer, Griekse en Russische liedjes met hun uitzinnige speelstijl. De laatste tijd raakt Andy steeds meer betrokken bij de Amsterdamse improvisatiescene en treedt regelmatig op met de Magpie Music Dance Company van Katie Duck.