Ingezonden persbericht

NIEUWE EIGENAAR BIEDT ILFORD GOEDE UITGANGSPOSITIE VOOR TOEKOMSTIGE GROEI

* Paradigm Global Partners LLP kondigt de overname van ILFORD Imaging Switzerland GmbH aan.
* De deal omvat wereldberoemde ILFORD-merken, een geavanceerde productiefaciliteit, uitzonderlijke technologie, alle intellectuele eigendomsrechten en de bestaande expertise op het gebied van R&D, technische dienst, productieketen en verkoop en marketing.
* Gezonde financiële basis voor toekomstige groei.

Marly, Zwitserland, 7 april 2010 - Paradigm Global Partners LLP heeft vandaag de overname van de wereldwijd actieve fabrikant van materialen voor digitale print processen, ILFORD Imaging Switzerland GmbH, aangekondigd, met als enige bedoeling het realiseren van het volledige potentieel van dit vermaarde bedrijf.

Gelet op alle pluspunten van ILFORD, waaronder het vermogen om hoogstaande technologie te ontwikkelen, de geavanceerde productiefaciliteit en het wereldberoemde merk, gelooft Paradigm in mogelijkheden voor significante toekomstige groei en waardecreatie.

De overname door Paradigm handhaaft de financiële stabiliteit van de onderneming en biedt een gezonde basis om toekomstige uitdagingen aan te gaan. Een van de filosofieën van Paradigm is het veiligstellen van de toekomst van een onderneming door investeringen. Dit is voor ILFORD al gerealiseerd met de goedkeuring van kapitaaluitgaven voor een belangrijke ontwikkeling in de fabriek in Zwitserland.

Clifford Herbertson, een van de oprichters van Paradigm, vertelt: "Ons grondbeginsel is om voort te bouwen op de bestaande sterke punten van bedrijven die we verwerven, en ILFORD heeft veel positieve eigenschappen. We brengen een schat aan ervaring en expertise mee en geloven dat we in samenwerking met het bestaande managementteam van ILFORD het bedrijf aanzienlijk kunnen laten groeien. De overname is snel verlopen en we kunnen onze aandacht nu richten op het opbouwen van voor beide partijen gunstige partnerships met de klanten en op het beter inspelen op de eisen van de markt."

Over Oji Paper, de voormalige moedermaatschappij van ILFORD, zegt Michael McVicar, de medeoprichter van Paradigm: "We zijn Oji Paper erkentelijk voor hun investeringen en voor de professionele wijze waarop ze de onderhandelingen en gesprekken rond deze overnametransactie hebben gevoerd."

Lars Sommerhäuser, COO van ILFORD, zegt het volgende over de overname: "De laatste jaren zijn zwaar geweest voor de hele fotografische sector, met inbegrip van ILFORD. Deze aankondiging zorgt voor een nieuw gevoel van energie en enthousiasme binnen het bedrijf en geeft ons focus en visie. We richten ons op het bedienen van een wereldwijde markt, waar er vraag is naar de hoogwaardige producten die we produceren. Dat vereist de versterking van onze bedrijfsonderdelen in de VS en Azië." Sommerhäuser besluit: "ILFORD heeft de reputatie dat het de beste fotografische producten ter wereld ontwikkelt en produceert. Ik denk dat de naam ILFORD met deze overname nog vele jaren toonaangevend zal zijn op het gebied van coating en imaging."