Persbericht

Information Builders introduceert vernieuwd Performance Management Framework
Verbeterde personalisatie-opties maken meer effectieve meting bedrijfsprestaties mogelijk

Amstelveen, 7 april 2010 - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, presenteert Performance Management Framework 5.2 (PMF 5.2). Deze allesomvattende en personaliseerbare applicatie-suite ondersteunt organisaties bij het uitvoeren en meten van hun bedrijfsstrategieën en -prestaties.

De nieuwe versie van Performance Management Framework stelt gebruikers in staat om bedrijfsprestaties en -strategieën beter te managen via gepersonaliseerde dashboards. Daarnaast is het mogelijk om PMF te integreren met Web 2.0-oplossingen en andere belangrijke corporate performance management (CPM)-applicaties.

PMF stelt de sales-directeur in staat om snel toegang te krijgen tot regionale of productdetails. Hij of zij kan direct zien waar de cijfers achterblijven, welke leads opgevolgd worden en welke activiteiten worden ontplooid. De directeur kan tevens inzicht verkrijgen in de algehele en verkoopdoelstellingen van het personeel en zien in hoeverre deze worden gehaald. HR professionals kunnen dezelfde gegevens inzien voor beoordelingsgesprekken. De distributiemanager kan op zijn beurt direct samenwerken met leveranciers via SLA-dashboards, resultaten afzetten tegen algehele marktcijfers of toegang verkrijgen tot externe marktontwikkelingen via sociale media-sites zoals Twitter. PMF brengt al deze prestatiegegevens samen in interactieve dashboards die zijn toegespitst op specifieke doelgroepen.

Performance management wordt door bedrijven binnen uiteenlopende sectoren ingezet. Het Performance Management Framework van Information Builders wordt onder meer gebruikt door het Maasstad Ziekenhuis en ProRail.

Nieuwe mogelijkheden in PMF 5.2
PMF 5.2 introduceert een aantal nieuwe opties om zakelijke gebruikers te helpen zonder tussenkomst van IT een analytisch instrument te ontwikkelen die het beste bij hun behoeften aansluit. Zakelijke gebruikers kunnen eenvoudig sterk interactieve dashboards ontwikkelen door een keuze te maken uit meer dan 60 informatie-gadgets, inclusief Adobe Flex en andere externe content. Hiermee zijn zij in staat om trends te volgen en beter onderbouwde zakelijke beslissingen nemen. Zakelijke gebruikers kunnen zelfs gepersonaliseerde gadgets ontwikkelen door externe content in bestaande templates te implementeren.
Directies worden in staat gesteld om specifieke doelstellingen en bedrijfsstrategieën in het PMF-systeem op te nemen en te volgen. Bedrijven kunnen het systeem tevens inzetten voor risicomanagement. Dit wordt mogelijk door het definiëren van de grootste risico's en gevolgen en het nagaan van key risk indicators (KRI's) die het behalen van de doelstellingen mogelijk in de weg staan.

Voor zakelijke gebruikers binnen hetzelfde bedrijf is het mogelijk om met PMF 5.2 te communiceren, samen te werken en informatie te delen omtrent bedrijfsstatistieken en -strategieën. Teams kunnen statistieken niet alleen uitlezen en vergelijken met doelstellingen, maar deze informatie ook op verschillende manieren met collega's delen, zodat tijdig kan worden bijgestuurd. Zakelijke gebruikers kunnen alerts instellen en ontvangen, gebaseerd op vooraf gedefinieerde voorwaarden. Deze alerts zijn vervolgens door te sturen voor actie of reactie. Gebruikers kunnen daarnaast bloggen over resultaten of strategische doelstellingen, waarmee samenwerking binnen het systeem mogelijk wordt gemaakt. Verder kunnen managers specifieke taken of acties voor zichzelf en het team specificeren. Aan de hand hiervan kunnen concrete stappen worden ondernomen om eventuele problemen op te lossen.

PMF 5.2 stelt bedrijven ook in staat om een koppeling te maken met bedrijfskritische applicaties en systemen, zoals Tagetik CPM, Microsoft SharePoint en andere systemen en platformen. Zakelijke gebruikers kunnen met statistieken, trends en voorspellende analyses uit verschillende systemen werken om de informatie te stroomlijnen en te begrijpen. Op basis hiervan zijn zij in staat om slimmere beslissingen nemen.

"In de afgelopen jaren hebben we ons gericht op het leveren van de best beschikbare opties en een hoge ROI, terwijl de grotere leveranciers worstelden met het leveren van toegevoegde waarde door het combineren van aangekochte systemen", zegt David Cook, Director of Performance Management bij Information Builders. "PMF blijft leverancier-onafhankelijk, of het nu ERP, CRM of een ander systeem betreft. Hiermee vormt PMF een complete, allesomvattende oplossing voor het meten, managen, analyseren en communiceren van bedrijfsprestaties en -risico's. PMF wapent onze klanten tegen veranderingen in hun markten, strategieën en andere systemen."

Voor meer informatie, bekijk de video-presentatie over PMF 5.2: http://bit.ly/aUwhFL