Volker Wessels Stevin NV
KWS Infra opent Roosendaalse Asfaltcentrale

De asfaltcentrale in Roosendaal opereert nu officieel onder de vlag van KWS Infra. Op 1 april 2010 is de Roosendaalse Asfaltinstallatie feestelijk geopend. De Wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Roosendaal, de heer J.J.C. Adriaansen verrichte in bijzijn van gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen de officiële openingshandeling.

KWS Infra trachtte al enige jaren een vergunning te krijgen voor het bouwen van een installatie in Roosendaal. Door de herpositionering van Heijmans kreeg KWS Infra de gelegenheid de installatie in Roosendaal te kopen. De asfaltinstallatie van Heijmans was sinds begin dit jaar niet meer in gebruik en is dus nu weer officieel in gebruik genomen. De Roosendaalse Asfaltinstallatie produceert vooral asfaltproducten voor alle infrastructurele projecten van KWS Infra in West-Brabant en Zeeland.

Tijdens de officiele bijeenkomst verzorgde vestigingsdirecteur Martin Dees het welkomstwoord. Daarna was het de beurt aan Gerard van de Aast, de bestuursvoorzitter van VolkerWessels. In een presentatie gaf hij de visie van VolkerWessels op duurzaam ondernemen weer en belichtte hij ook de kansen die duurzaamheid voor ondernemers. Alex van de Wall (senior adviseur Business Development en hoofd Keuring & Advies) informeerde de aanwezigen over de ontwikkelingen en innovaties bij KWS Infra op asfaltgebied en milieu in het kader van duurzaamheid.

Na de openingshandeling, waarbij de naam 'Roosendaalse Asfaltcentrale', kortweg RAC onthuld werd, was er gelegenheid tot bezichtiging van de asfaltinstallatie.