Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, januari 2010

Orkater/De Nieuwkomers presenteert Susies Haarlok met WIJ WETEN OOK NIET WAT ER GAAT GEBEUREN

Woensdag 7 april 2010 gaat de muziektheatervoorstelling Wij weten ook niet wat er gaat gebeuren in première in de Toneelschuur Haarlem. Science fiction van en door de rockband Susies Haarlok.

Susies Haarlok gaat in haar uitgesproken eigen stijl lustig en onverantwoord de toekomst te lijf. Al spelend op de futorofoon en andere speciaal voor de voorstelling gebouwde instrumenten, voorspellen zij wellicht zelfs het heden. Althans, dat zou kunnen. Wij weten ook niet wat er gaat gebeuren.

"Wat gaat er gebeuren met deze consumptieverslaafde, materiegeile, technologiezieke, oorlogslustige, zelfverrijkende, uitbatende, koloniserende, zelfdestructieve, uitdijende en gulzige mensheid? Niemand die het weet. En nu? A, oogkleppen op en doormarcheren? B, terug naar jagen en verzamelen C, slechte science fiction maken? D, goede science fiction maken?" Susies Haarlok

Muzikantencollectief Susies Haarlok maakt muziektheater, met als startpunt de muziek. Rock, techno, Gregoriaanse melodieën, Mongoolse keelzang, vrolijke orgelmopjes, diepzinnige soundscapes, piepknor en smartlap: Susies Haarlok musiceert dwars door alle genres heen om met klank een theatraal universum te creëren. De groep maakte eerder bij Orkater De man die zijn hoofd afzette en De saaiheid is te snijden en speelde het afgelopen seizoen in de schouwburgvoorstelling Kamp Holland. Wij weten ook niet wat er gaat gebeuren wordt gemaakt in het kader van Orkater/De Nieuwkomers: jonge professionele theatermakers krijgen de gelegenheid om binnen Orkater hun eigen muziektheatervoorstelling te maken. Voor deze voorstelling wordt Susies Haarlok versterkt door de mimespeelster Ibelisse Guardia en beeldend kunstenaar / performer Steven de Jong.

concept en muziek Susies Haarlok spel Steven de Jong, Ibelisse Guardia en Susies Haarlok, bestaande uit: Wessel Schrik, Tjalling Schrik, Arthur Wagenaar, Harald Austbø, regie Ivar van Urk decor Maarten Kastelijns kostuums Dieuweke van Reij

landelijke tournee 1 april t/m 29 mei 2010 première 7 april 2010, aanvang 20.30 uur,

Kijk voor meer informatie, speellijst en foto's op www.orkater.nl