FNV KIEM

Praat mee over de cao creatieve industrie

woensdag 24 maart 2010

FNV KIEM, CNV Media, KVGO en NUV onderzoeken hoe een nieuwe, comfortabele arbeidsovereenkomst voor de creatieve industrie een toekomstbestendig antwoord kan vormen op de huidige cao's in de sector. En daar kun jij je steentje aan bijdragen.

Dé grafimediasector of dé uitgeverijsector bestaat niet meer. Er is sprake van een sterk toegenomen diversiteit in deze sectoren en dat vraagt om een andere invulling van het arbeidsvoorwaardenpakket. De werkgevers- en werknemersorganisaties onderzoeken sinds midden 2009 hoe de cao voor de creatieve industrie eruit moet komen te zien.

In de maanden augustus, september en oktober 2009 hebben diverse bedrijfsbezoeken plaatsgevonden en zijn interviews afgenomen met vertegenwoordigers van de sociale partners. Lees hier de uitkomsten van het onderzoek.

Op 7 april is het woord aan de werknemers in de creatieve industrie tijdens een conferentie over de cao Creatieve industrie in Papendal. Je kunt je opgeven via de website caocreatieveindustrie.nl.

KVGO, NUV, FNV KIEM en CNV Media willen in het voorjaar van 2010 kunnen beschikken over een concreet uitgewerkt voorstel voor een cao creatieve industrie.