Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Wie heeft een Gemeenschappelijk Landbouwbeleid nodig?

Europese jonge boeren en tuinders komen 7 april bijeen voor de ALV van CEJA (Europese Raad voor Jonge boeren en tuinders) in Brussel. De bijeenkomst draait om de nu oplaaiende discussies rond het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid na 2013. Joris Baecke, voorzitter van CEJA en tevens bestuurslid van NAJK, opent de bijeenkomst gevolgd door toespraken van onder andere de Europese Parlementsleden Paolo de Castro, voorzitter van de Landbouw en Plattelandsontwikkeling commissie, en Reimer Böge, lid van de Budgetcommissie. Naast Joris nemen namens NAJK Wilco de Jong (voorzitter), Dirk Anco Albada (vice-voorzitter) en Machiel Kommers (secretaris) deel aan de bijeenkomst.

Van 10:15 uur tot 12:30 uur delen beleidsmakers met de jonge boeren en tuinders hun visie over waarom het GLB een belangrijk deel van het EU-beleid moet blijven uitmaken. De rest van de dag wordt besteed aan interne kwesties.

CEJA streeft naar een duurzame, dynamische, marktgeoriënteerde en innovatieve Europese agrarische sector. Deze bijeenkomst grijpen de CEJA-leden, waaronder dus NAJK, dan ook aan om de Brusselse beleidsmakers ervan te overtuigen de jonge Europese boeren niet in de steek te laten.

CEJA bestaat uit 26 nationale organisaties uit de EU-27 plus 1 aspirant-lid. Samen vertegenwoordigen deze organisaties rond de 1 miljoen jonge boeren en tuinders. CEJA is gevestigd in Brussel en behartigt daar de politieke belangen van haar leden. Het speerpunt is bedrijfsovername. Kijk voor meer informatie op www.ceja.org
* Datum: 31 maart 2010