Dienstenbond CNV

Nieuws

6 april 2010

Rabobank zet laatste stapje niet, maar doet eindbod

Helaas zijn we er tijdens de cao onderhandelingen van woensdag 31 maart jl niet uitgekomen met uw werkgever. Rabobank heeft de bonden een eindbod gedaan waardoor het woord nu is aan de leden. Wat is er gebeurd?

Verloop onderhandelingen
Tijdens de vorige onderhandelingsronde had Rabobank al een uitgebreid integraal voorstel gepresenteerd. De bonden waren aan zet om hierop te reageren. Wij hebben dan ook uitgebreid aangegeven met welke punten we wel in konden stemmen bijvoorbeeld een aantal studie-afspraken over oa. duurzaamheid en de toepassing van performance management, maar ook het invoeren van een nieuwe ploegendienstregeling. Daarnaast hebben we ook aangegeven dat we met name op het gebied van loon nog geen overeenstemming hadden bereikt. We hebben dus wederom aangegeven dat we graag voor 2010 koopkrachtbehoud wilden
hebben voor de werknemers, hetgeen neerkomt op 1,25% per 1 februari 2010.

Reactie van de werkgever
Rabobank gaf aan teleurgesteld te zijn dat wij vasthielden aan onze standpunten. Uiteindelijk wilde Rabobank ons op het loon toch nog tegemoet komen. Toen is Rabobank gekomen met een loonbod van 1,5% in december 2010 in plaats van in januari 2011. Met daarbij de tekst:"Jullie willen toch loonsverhoging in 2010, dat hebben jullie nu". Dat is natuurlijk niet waar, wij willen koopkrachtbehoud in 2010 en dat is het loonbod van Rabobank bij lange na niet!

Oplossing zoeken
De bonden hebben toen getracht een oplossing te zoeken. Wij hebben daarom de loonstijging van 1,5% per 1 december 2010 geaccepteerd maar tevens voorgesteld om de vakantietoeslag te verhogen van 8% naar 8,33% per maand. Een afspraak die we vorige week ook bij Rabodochter Rabovastgoedgroep hebben gemaakt. Deze verhoging zou dan het gat kunnen dichten van het koopkrachtverlies in 2010.

Helaas....
heeft Rabobank deze opening niet benut en bleek zij niet bereid om de laatste stap te zetten. Wij werden geconfronteerd met een eindbod, dat u in de bijlagen aantreft tezamen met een uitleg van CNV Dienstenbond en een stemformulier daarbij.

Gevolgen eindbod
Door een eindbod te doen, confronteert uw werkgever ons met een voldongen feit en een heleboel afspraken die wij liever niet of anders gemaakt hadden. Dat is niet netjes van uw werkgever. CNV Dienstenbond is dan ook zeer teleurgesteld in de opstelling van uw werkgever. Wij hebben onze uiterste best gedaan om met uw werkgever tot overeenstemming te komen en onze opdracht "koopkrachtbehoud in 2010" te volbrengen. Helaas is dit niet gelukt. Maar het betekent wel dat de leden zich er nu over uit moeten spreken.

Nee!
CNV Dienstenbond is erg teleurgesteld over het bereikte resultaat! Wij hebben geen onredelijke vraag gesteld aan uw werkgever maar hun antwoord was keer op keer nee. Eerst hebben we 4 rondes de nullijn gehoord en vervolgens zit er wel wat beweging in maar weigert Rabobank gewoon om u, haar hardwerkende medewerkers, koopkrachtbehoud in 2010 te geven. En dat is jammer want het geeft weinig blijk van waardering voor de inzet van de medewerkers.

Dus daarom is het nu uw beurt om NEE te zeggen. Geef uw stem, door op bijgevoegd stemformulier aan te geven hoe u over het eindbod van uw werkgever denkt.
CNV Dienstenbond is teleurgesteld, bent u dat ook? Stem dan niet in met het eindbod van uw werkgever. Graag horen wij uw reactie per post (met bijgaand stemformulier) of per email aan
s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl vóór 28 april 2010.

Wat als u tegen stemt?
Als alle 3 de bonden het eindbod afwijzen dan moet uw werkgever opnieuw met ons om de tafel. Maar dan wordt ook van u verwacht dat u zich laat horen als uw werkgever haar standpunt niet wijzigt. Nee, betekent dus ook, dat de leden zich zullen laten horen! Als de leden instemmen met het voorgelegde eindbod dan gaan deze afspraken met terugwerkende kracht gelden vanaf 1 februari 2010.

Vragen
Als u nog vragen of opmerkingen heeft dan horen we dat natuurlijk ook graag en kunt u altijd contact opnemen met uw bestuurder Sandra Hendriks. U kunt haar bereiken via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of via 023-5670685.
Nog even dit, u bent wel lid maar uw collega misschien nog niet. Zeker nu, kunnen we alle steun gebruiken! Maak uw collega's dus ook lid, want samen staan we echt sterker!

Info's ook per email ontvangen?
Ja, dat kan en dat is snel en handig. Mail uw emailadres aan s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl en het wordt geregeld.