Facta vergroot marktpositie door overname Fremo

07/04/2010 08:07

Buko B.V.

Op 1 april jongstleden heeft Facta BV, de specialist in pomp- en aandrijftechniek uit Uitgeest, Fremo Wikkeltechniek B.V. uit Noord-Scharwoude overgenomen. Beide Noord-Hollandse ondernemingen hebben een gevestigde reputatie op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie van rotating equipment. Deze krachtenbundeling biedt de klanten van beide bedrijven belangrijke voordelen.

'Met Fremo krijgen we er uitstekend gekwalificeerde collega's bij, die veel kennis hebben van generatoren en elektromotoren,' aldus Wil Dinnessen, technisch directeur van Facta. 'Door deze aanvulling hebben we de ideale capaciteit om snel en goed op de behoeften van onze klanten in te spelen.' Dat voordeel ziet Fremo-directeur William Pieneman ook voor zíjn opdrachtgevers: 'Doordat we onderdeel zijn geworden van een groot bedrijf kunnen we onze klanten optimaal bedienen. En vanaf nu ook op locatie. Want Facta heeft een sterke buitendienstservice, die op elk gewenst tijdstip inzetbaar is.'

Facta BV is een professionele dienstverlener op elektrotechnisch en mechanisch gebied. Tot de kernactiviteiten behoren onderhoud, revisie, reparatie en verkoop van rotating equipment en pompinstallaties. Facta telt circa zestig medewerkers. De werkplaats van Facta bestaat uit een wikkelarij, een spuiterij, een draaierij en een paneelbouwafdeling. De buitendienstafdeling telt een groot aantal servicemonteurs, die dagelijks op locaties door heel Nederland montagewerkzaamheden, preventief onderhoud en reparaties verrichten. Facta is actief voor industrie en scheepvaart, liftenfabrikanten, gemeenten en waterschappen, de bouw, pretparken en de windenergiesector.

Fremo Wikkeltechniek BV is een wikkel- en revisiebedrijf met veel kennis van generatoren en elektromotoren (ook gelijkstroom). Na het samengaan met Facta blijft de Fremo-werkplaats in bedrijf. Deze werkplaats is voorzien van een wikkelarij, balanceer- en testbank tot 250 kW en een bovenloopkraan tot 20 ton. Fremo werkt voor de offshore, de windenergiebranche en de (glas-)tuinbouw.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.facta.nl