Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 07-04-2010

Hennepkwekerij aangetroffen
UTRECHT In een huis aan de Trumanlaan heeft de politie dinsdagmiddag 6 april een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd die middag om 13.15 uur door de politie een onderzoek bij een huis aan de Trumanlaan ingesteld. In het huis werd geconstateerd dat een hennepkwekerij net was ontruimd. In totaal stonden nog 88 potten in het huis. Een medewerker van de energiemaatschappij ontdekte dat de stroom illegaal werd afgetapt. Een 25-jarige bewoner werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man met gestolen scooter aangehouden
UTRECHT Op de Merelstraat heeft de politie in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 april een man aangehouden omdat hij op een gestolen scooter reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 03.40 uur op de Merelstraat een man op een bromfiets rijden. De bestuurder droeg geen helm en werd aan de kant gezet. Nog voordat de agenten de man konden aanspreken, verklaarde hij dat hij de bromfiets voor zijn deur had aangetroffen en hem nu naar het politiebureau aan het brengen was. De agenten vertrouwden de verklaring van de man niet.

Via de meldkamer werden de gegevens van de bestuurder gecontroleerd. Hieruit bleek dat de 29-jarige man uit Utrecht te boek stond als veelpleger en qua signalement voldeed aan een man die eerder een bromfiets had gestolen. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor en onderzoek naar het bureau gebracht.

Fietser gewond bij aanrijding met bus
UTRECHT - Een 26-jarige man uit Utrecht raakte dinsdagochtend 6 april op de Verlengde Vleutenseweg gewond, toen hij op zijn fiets in botsing kwam met een autobus.

Vermoedelijk reed de fietser die ochtend omstreeks 08.00 uur bij het oversteken ter hoogte van de opgang richting busbaan door het rode verkeerslicht. Hij zag daarbij de vanuit de richting Vleutenseweg naderende bus over het hoofd. De fietser botste tegen de linkerkant van de bus.

De fietser raakte daarbij lichtgewond aan zijn hoofd. Een ambulance bracht hem voor controle naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Verdachte heling scooter aangehouden
UTRECHT - Een 18-jarige jongeman uit Utrecht is dinsdagmiddag 6 april op de Miltenburgstraat door de politie aangehouden op verdenking van heling van een gestolen scooter.

De politie werd die middag om 15.00 uur gewaarschuwd, omdat een jongen met een scooter op de Miltenburgstraat tegen een plantenbak was aangereden. Ter plaatse namen agenten de schade op en controleerden de scooter. De bestuurder was niet gewond. De scooter bleek gestolen. De agenten hielden de verdachte aan en namen de scooter in beslag. De verdachte moest mee naar het politiebureau en werd in verzekering gesteld voor onderzoek en verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Verdachte situatie
UTRECHT - Drie jongemannen uit Utrecht werden in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 april door de politie aangehouden op de Julianaweg, omdat zij inbrekerswerktuigen bij zich hadden.

Tijdens de surveillance zagen agenten die nacht om 01.30 uur in de wijk Hoograven een verdachte auto rijden, met daarin drie jongemannen. De agenten controleerden de auto en de inzittenden. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen. De agenten hielden de verdachten aan. Het gaat om mannen uit Utrecht in de leeftijd van 19 en 20 jaar. Zij moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op en onderzoekt of ze betrokken zijn bij gepleegde misdrijven.

Roodlichtcontrole
UTRECHT - De politie hield dinsdagmorgen 6 april een roodlichtcontrole. Dat leverde in totaal 22 bekeuringen op.

Die morgen tussen 07.45 uur en 09.00 uur bekeurden agenten bij een controle op de kruising van de Vondellaan, met de Balijelaan en de Croeselaan 22 fietsers, die door het rode verkeerslicht reden.