Gemeente Oirschot

Meer diensten voor oudere bewoners van Oirsprong en Sandershof

In de samenwerking tussen Amaliazorg en Woningbedrijf Oirschot is vorige week een nieuwe stap gezet. Door middel van een handtekening bekrachtigden Jan Vorstenbosch (directeur-bestuurder Amaliazorg) en Ger Glezer (directeur Woningbedrijf Oirschot) een samenwerkingsovereenkomst. Die samenwerking moet leiden tot een verbetering van de dienstverlening aan de oudere huurders in de Oirsprong en het Sandershof.

De bewoners van de Oirsprong en het Sandershof kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden, variërend van alarmtoestellen met zorgopvolging vanuit Amaliazorg tot het gebruik van het nieuwe restaurant, ontspanningsactiviteiten of de dagopvang. De speciale ontmoetingsruimte in het zorgcentrum Kempenhaeve (klooster) is zeven dagen per week geopend. Bewoners van het Sandershof kunnen via een verbindingsgang direct in deze ruimte komen.

Â

Meer service en diensten

Beide directeuren benadrukken de voordelen van de samenwerking voor de klanten die er wonen. Een uitbreiding van het service- en dienstenpakket is binnen Oirschot dringend gewenst gezien de vergrijzing die nog op Oirschot afkomt.

âAmaliazorg kan daar een goede bijdrage aan leverenâ, zo verzekert Jan Vorstenbosch.

De mogelijkheden om ouderen die op zorg aangewezen raken snel en adequaat te huisvesten zijn in Oirschot nog niet optimaal. Directeur Ger Glezer verwees daarbij ook nog eens naar de onlangs in Oirschot vastgestelde Woonvisie 2009-2013. Daarin wordt met name aandacht gevraagd voor de groep ouderen die een zorgvraag hebben. âDe samenwerking met Amaliazorg sluit perfect aan bij de beleidskoers van de gemeente voor de komende tijdâ, aldus Glezer. Met een toast op de toekomstige samenwerking kreeg de bijeenkomst een passende afsluiting.