Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

START WERVING KANDIDATEN VERKIEZING OVERHEIDSMANAGER VAN HET JAAR

Den Haag, 7 april 2010 - Vandaag start de werving voor de Verkiezing 'Overheidsmanager van het jaar 2010'. Een initiatief dat door de gelijknamige stichting dit jaar voor de 13e keer wordt georganiseerd met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de overheidsmanager. Tot en met 31 mei 2010 kunnen gedreven overheidsmanagers die echt verschil maken, worden aangedragen voor deze prestigieuze titel. Kandidaten kunnen worden aangemeld via www.overheidsmanager.nl. Aan het einde van de inschrijvingsperiode kiest een gerenommeerde jury de genomineerden. De verkiezingsstrijd eindigt op 24 november dit jaar in De Ridderzaal, waarbij de Overheidsmanager van het Jaar 2010 bekend wordt gemaakt.

Passie en dynamiek
De afgelopen jaren is gebleken dat met name de teams van ambtenaren van de succesvolle overheidsmanagers hun leidinggevende naar voren schuiven met zeer sprekende en welgemeende motivaties over zijn/haar kwaliteiten. Collega's vinden dat de rol die hun manager dagelijks vervult, aandacht verdient richting de samenleving. Het is goed dat de burger een beeld krijgt van de dynamiek binnen de overheid, die met name tot stand komt door de professionaliteit, het idealisme, de toewijding en de maatschappelijke betrokkenheid van al degenen die dagelijks dienend bezig zijn.

Aanmoediging
Erik Heidelberg, algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) was verbijsterd toen hij vorig jaar als Overheidsmanager van het Jaar werd verkozen en moedigt iedereen van harte aan om geschikte kandidaten aan te melden voor de verkiezing. Over waar een goede overheidsmanager zijns inziens aan moet voldoen, zegt hij het volgende: 'Een overheidsmanager moet bijdragen aan het gezag van de overheid. Maar dat kan alleen, als je in een kennisorganisatie van de overheid ruimte durft te geven aan onafhankelijke experts. Intern moet je de medewerkers ervan doordringen dat ze een overheidstaak hebben en daarna kun je zeggen: ga heen en vervul die taak in vrijheid'.


- einde bericht -

Meer informatie
De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door: ministerie van Algemene Zaken, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ministerie van Defensie, ministerie van Justitie, ministerie van VROM, ministerie van Verkeer en Waterstaat, BMC Groep, Handvestgroep Publiek Verantwoorden, Grand Hotel Huis ter Duin, Kring van Provinciesecretarissen, ORDINA, Het Expertise Centrum (HEC), Verdonck Klooster & Associates (VKA), Vereniging van Gemeentesecretarissen, Binnenlands Bestuur en PM voor beslissers bij de overheid.

De jury van de Overheidsmanager van het Jaar verkiezing bestaat uit voorzitter Hans Dijkstal en de juryleden Bert Keijts, Mirko Noordegraaf, Jacqueline Rijsdijk, Albertine van Vliet, Bernard Wientjes en Pieter Zevenbergen.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht