Ingezonden persbericht


Micro Focus benoemt Nigel Clifford tot Chief Executive Officer

Hoofddorp, 7 april 2010 - Micro Focus® (LSE.MCRO.L), specialist in software voor applicatiemodernisering en test- en managementoplossingen, benoemt Nigel Clifford tot Chief Executive Officer.

Clifford brengt bijna dertig jaar managementervaring bij internationale technologiebedrijven mee. Voordat Nokia het Britse softwareontwikkeling- en licentiebedrijf Symbian Limited in december 2008 overnam, was Clifford CEO van dit bedrijf. Hij begeleidde vervolgens met succes de integratie van Symbian en Nokia en werd Senior Vice President Strategy & Architecture, Devices bij Nokia. In de drie jaar dat hij Symbian leidde, verdriedubbelde de omzet en groeide het bedrijf uit tot internationaal marktleider in geavanceerde mobiele besturingssystemen. Ook vervulde Clifford leidinggevende functies bij Cable & Wireless, Tertio Telecoms Ltd en British Telecom plc. Momenteel is Clifford non-executive director bij Anite plc.

"Clifford heeft enorm veel ervaring met leidinggeven - hij was meer dan veertien jaar lang CEO van verschillende bedrijven, waarvan negen jaar in de softwarebranche. Na een uitgebreide zoektocht naar de geschikte persoon om ons bedrijf te leiden, ben ik erg verheugd dat we nu Clifford mogen verwelkomen. Zijn ervaring in grote en complexe organisaties maken hem uiterst geschikt om Micro Focus naar een nieuwe fase van ontwikkeling en groei te leiden. Clifford is een waardevolle aanvulling op ons managementteam en ik zie er naar uit om met hem samen te werken aan een nog sterker Micro Focus, het signaleren en benutten van marktkansen en te zorgen voor financiële gezondheid", zegt Kevin Loosemore, bestuursvoorzitter van Micro Focus.

###

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.

Voor meer informatie of beeldmateriaal: