Gemeente Bronckhorst
---


Goed resultaat project Energieservice aan Huis

Het project Energieservice aan Huis van de gemeente Bronckhorst is afgerond. Met het project wilde de gemeente huishoudens met een laag inkomen de mogelijkheid bieden om de energielasten te verlagen. 180 Huishoudens hebben sinds oktober vorig jaar een advies met een energiebesparingspakket (energiebox) ontvangen. De besparing per huishouden was E 165,--. In totaal werd aan electriciteit 31.912 kWh bespaard en aan gas 31.527 m3. De C02-reductie verminderde met 71.658 kg. Deze resultaten overtroffen de gestelde doelstellingen. De deelnemers beoordeelden het project gemiddeld met een 7,6.

Het doel is geweest om bij 150 huishoudens een energieadvies te geven, waarbij een energiebesparing van E 160,- per huishouden was geraamd en een C02-reductie van in totaal 67.500 kg. Daarnaast bood het project werkzoekenden de kans om werkervaring op te doen. Zij konden zich bekwamen als energieadviseur of in een administratieve functie gerelateerd aan het project en zo hun kans op de arbeidsmarkt vergroten. Drie Bronckhorster cliënten uit het Wet Werk en Bestand in zijn aan de slag gegaan en hebben het traject met een certificaat afgesloten. Zij kregen bovendien verlening doordat zij ook in de gemeente Oude IJsselstreek aan de slag konden voor het project.

De komende jaren zullen de energielasten naar verwachting verder stijgen en daarmee ook de woonlasten van de minima. Om hen tegemoet te komen kregen zij de kans om dit energieadvies op maat te krijgen. Met de verminderde CO2-uitstoot geeft de gemeente invulling aan haar klimaatbeleid.

Hengelo (Gld), 6 april 2010

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, cluster Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --