Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pels Rijcken is verhuisd naar kantorencomplex New Babylon in Den Haag

Den Haag, 7 april 2010 - Sinds 6 april 2010 is Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen de eerste bewoner van het nieuwe complex New Babylon aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Met de verhuizing is Pels Rijcken weer terug vlak naast de plek waar het kantoor al sinds 1977 was gevestigd.

Tot 2007 hield Pels Rijcken kantoor in het oude Babylon in Den Haag. Dit complex heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. Het eerste deel is nu gereed. De komende jaren wordt deze plek omgevormd tot een hoogwaardige locatie waar werken, wonen, winkelen en uitgaan samenkomen.

Nabijheid cliënten
René Kiers, bestuursvoorzitter: "Pels Rijcken is bij uitstek een Haags kantoor. Toen de plannen voor de nieuwbouw van Babylon op tafel kwamen, was al snel duidelijk dat Pels Rijcken om verschillende redenen graag onderdeel wilde zijn van dit nieuwe complex. Veel van onze cliënten bevinden zich in de directe nabijheid. Ook vanuit MVO-oogpunt; het bestaande Babylon werd gehandhaafd en geïntegreerd in het project. Er ging dus geen pand teniet. Ook is het gesitueerd op een dynamisch punt in Den Haag dichtbij doorgaande wegen. En het is per openbaar vervoer perfect bereikbaar zo vlak naast het centraal station. Daarnaast is New Babylon een schitterend innovatief complex met inspirerende architectuur."

New Babylon
De uitbreiding en herontwikkeling van New Babylon maakt deel uit van het sleutelproject Den Haag Nieuw Centraal. Naast de herontwikkeling van het bestaande complex zijn er twee woontorens, kantoren, commerciële ruimten en ondergrondse parkeerplaatsen bij gekomen. Architecten van het Amsterdamse bureau Meyer en Van Schooten Architecten ontwierpen New Babylon. Het oude Babylon wordt 'omarmd' door de twee nieuwe torens van respectievelijk 140 en 100 meter hoog.

Over Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
De advocaten en notarissen van Pels Rijcken zijn gespecialiseerd in het leveren van juridisch maatwerk. Met vakmanschap en intellectuele scherpte werken ze voor toonaangevende cliënten zoals de Staat, provincies, gemeenten, bestuursorganen, toezichthouders, instellingen en natuurlijk ook ondernemingen. Vaak doen ze dat in de rechtszaal. De landsadvocaat is één van de 38 partners van het kantoor. In totaal zijn er 335 mensen werkzaam. Meer informatie over het kantoor en de medewerkers is te vinden op pelsrijcken.nl.

Sinds dinsdag 6 april is Pels Rijcken in het nieuwe kantoorpand bereikbaar. Het postadres, de telefoon- en faxnummers en de e-mailadressen blijven ongewijzigd.

***

Fotobijschrift:
Nieuwe pand van Pels Rijcken & Droogleever Fortuiijn in New Babylon



Ingezonden persbericht