Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Genomineerden ICT~Office Innovatie Award 2010 bekend

Woerden, 7 april 2010

ICT~Office maakt vandaag de genomineerden bekend voor de ICT~Office Innovatie Award. De genomineerden zijn dit jaar Aplaza, Portbase en St. Antonius Ziekenhuis. De award wordt uitgereikt aan de persoon of organisatie die een strategische en leidende rol heeft gespeeld in een vernieuwend ICT-traject en op deze manier de rol van trendsetter heeft vervuld bij de versnelling van ICT-innovaties. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Nationale ICT Awards op 21 april aanstaande in de Nieuwe Kerk te Den Haag.

Met de award wil ICT~Office personen of organisaties belonen die versnelling van ICT-innovaties realiseren door met meerdere partijen samen te werken in een keten of waar innovatief wordt samengewerkt met ICT-bedrijven. De inzendingen zijn beoordeeld op vernieuwingskracht, visie, toegevoegde waarde voor het ICT-bedrijfsleven, samenwerking met partners en bijdrage aan de vooraanstaande rol van ICT in innovaties.

Genomineerden

Uit de diverse inzendingen koos de jury, onder leiding van Henk Broeders (voorzitter ICT~Office), drie genomineerden:

Aplaza: Open Aplaza transactieplatform

Het open Aplaza transactieplatform biedt de mogelijkheid de systemen van verzekeraars en het grootste deel van de intermediairs direct aan elkaar te koppelen. Gegevens hoeven slechts één keer te worden ingevoerd, waarbij de data voor iedere schakel in de keten direct beschikbaar zijn. Per polis levert dit een tijdsbesparing van twintig minuten op. Op initiatief van de brancheverenigingen NBVA en NVA (inmiddels gefuseerd tot Adfiz) werd begonnen met de ontwikkeling van Aplaza. Grote verzekeraars als Aegon, Delta Lloyd, Generali, ASR en REAAL ontsluiten hun productenportfolio inmiddels via Aplaza.

Portbase: Port Community System

Het Port Community System van Portbase, een neutrale organisatie gespecialiseerd in informatievoorziening op logistiek gebied in de havens van Rotterdam en Amsterdam, laat bedrijven gebruik maken van tal van intelligente diensten. Hierdoor vindt er op een eenvoudige en efficiënte manier uitwisseling van informatie plaats. Dankzij dit havenoverstijgende systeem kunnen bedrijven zowel onderling als met overheden gegevens uitwisselen over bijvoorbeeld binnenkomende en uitgaande lading. Directeur Iwan van der Wolff en zijn organisatie brachten reeds overheidsorganisaties als Douane en LNV, alsmede 1400 private bedrijven bij elkaar en slaagden er op een innovatieve manier in ketenintegratie te realiseren.

St. Antonius Ziekenhuis: Webbased Elektronisch Patiëntendossier

Als betrouwbare zorgverlener kan men simpelweg niet zonder een goede dienstverlening op het gebied van ICT. Het St. Antonius Ziekenhuis investeerde daarom flink in het vergroten van de technische kennis van de ICT-afdeling. Een succesvolle vrucht die het ziekenhuis daarvan heeft mogen plukken is de ontwikkeling van een volledig webbased Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Voor iedere overheidsorganisatie is dit EPD, gebaseerd op Open Standaarden en Open Source Software, een uitstekend voorbeeld van hoe migratie naar OSOSS en het gebruik van open standaarden tot succes kunnen leiden.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

----------

Noot voor redacties


Noot aan de redactie (