Ingezonden persbericht


Persbericht

Pegasystems realiseert voor tiende maal op rij record kwartaalomzet van 72,9 miljoen dollar Jaarlijkse omzet neemt toe tot 264 miljoen dollar met 51% stijging van licentie-inkomsten; omzetverwachting 2010 verhoogt naar 315 miljoen dollar

Amsterdam, 6 april 2010 - Pegasystems (NASDAQ: PEGA), marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM) software, heeft de financiële resultaten bekend gemaakt over het jaar en vierde kwartaal eindigend op 31 december 2009. De totaalomzet voor het jaar 2009 is, vergeleken met 2008, 25% gestegen naar 264 miljoen dollar. De nettowinst voor 2009 is bijna verdrievoudigd en gestegen tot 32,2 miljoen dollar. Gedurende 2009 genereerde Pegasystems 49,6 miljoen dollar in cash uit zakelijke activiteiten en beschikte op 31 december 2009 over 202,7 miljoen dollar aan cash, cashequivalenten en verhandelbare aandelen.

Onderstaande tabel toont een deel van de financiële gegevens voor de kwartalen en jaren eindigend op 31 december 2009 en 2008:

Vooruitzichten
"Onze business heeft ook in 2009 sterk gepresteerd, zoals onder meer blijkt uit ons tweede opeenvolgende jaar met 50% groei van de licentieomzet", aldus Alan Trefler, voorzitter en CEO van Pegasystems. "Belangrijke factor voor de groei zijn de pragmatische voordelen die onze gepatenteerde Build for Change® technologie biedt om onze klanten te helpen hun marktaandeel te vergroten, de klantervaring te verbeteren en operationele kosten te verlagen." "We zijn in staat gebleken om onze klanten een snelle ROI te leveren op hun investeringen, doordat veel van hun Pegasystems-projecten zichzelf binnen enkele maanden terugverdienen. Onze klanten blijven ons vertellen dat de unieke mogelijkheid van onze software, om direct zakelijke doelstellingen vast te leggen, de samenwerking tussen business en IT drastisch heeft verbeterd. Dit resulteert in een uitzonderlijke kwaliteit en speed to market voor hun zakelijke toepassingen, waardoor ze snel kunnen inspelen op nieuwe groeimogelijkheden", concludeert Mr. Trefler.

Naast een recordomzet, was Q4 een sterk kwartaal qua licentieovereenkomsten', voegde Craig Dynes, Pegasystems' CFO, toe. "Voor 2010 verwachten we een omzet van ongeveer 315 miljoen dollar. We blijven investeren in groei en schatten het netto-inkomen van 2010, op een GAAP-basis, op 36.5 miljoen dollar of 1,00 dollar per aandeel. De dividenduitkering na belasting wordt geschat op 3 miljoen dollar. Deze schattingen gaan uit van een stabiele dollar.

De Webcast is te beluisteren op www.pega.com in de Investor Relations sectie Audio Archives link.



Ingezonden persbericht