Ingezonden persbericht


Chinese radio uit Amsterdam krijgt zendtijd in Shanghai

Chinese omroepen in Amsterdam en Shanghai slaan handen ineen

Amsterdam, 7 april 2010 - Chinese Radio en Televisie (CRTV) uit Amsterdam gaat vanaf 9 april 2010 samenwerken met Shanghai Media Group (SMG), één van de grootste mediabedrijven in China. CRTV zendt iedere dinsdag- en donderdagavond van 21.00 tot 22.00 uur een radioprogramma uit in het Mandarijn, waarin lifestyle aan de orde komt. SMG zendt tien minuten durende fragmenten van dit programma iedere vrijdag om 21.00 uur uit in het Engels-Mandarijngesproken radioprogramma 'Live it up Shanghai'.

'Live it up Shanghai' informeert de luisteraars in Shanghai over de gebruiken, culturen en gewoontes in Groot-Brittanië, de Verenigde Staten, Japan en Korea. Vanaf 9 april 2010 komt ook Nederland in dat rijtje te staan. Beide radioprogramma's richten zich op min of meer dezelfde doelgroep: hoogopgeleide, zelfbewuste Chinese studenten. Daarnaast kunnen beide radioprogramma's in toenemende mate rekenen op belangstelling van jonge expats. Deze groep luisteraars heeft in het bijzonder interesse in informatie over de verschillende culturen, toerisme, entertainment, mode en nieuwe produkten.

'Live it up Shanghai', in de ether vanaf 2003, is marktleider in dit segment. Het aantal luisteraars is drie maal zo groot als dat van de naaste concurrent, gerekend over een bereik van elf radiozenders in Shanghai. CRTV, opgericht in 1996, zendt uit in het Mandarijn, Kantonees en Nederlands en brengt sinds 2007 ook een televisieprogramma en sinds 2008 een magazine uit.