Ingezonden persbericht


Pers Press Pers Press

Sector Industry Industry Solutions

Den Haag, 7 april 2010

Milieuvriendelijk en kosten besparend onderhoud

Onderhoud sirenes met elektrische fiets

Het onderhoud van de sirenes die de bevolking waarschuwen voor bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij een brand, een zwaar ongeval of een dreigende overstroming, zal in de toekomst in grote steden per elektrische fiets worden uitgevoerd. Siemens Nederland, leverancier van en verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhoud van de sirenes, wil daarmee een voorbeeld geven in het milieuvriendelijk onderhoud en het besparen van kosten.

Tot nu toe werd het onderhoud van het Waarschuwings Alarmsysteem (WAS-project) overal met de auto uitgevoerd. Voornamelijk in de steden leverde dit problemen op met bereikbaarheid. De onderhoudsmonteurs moeten vaak veel rondrijden om een parkeerplek te vinden. Als die gevonden wordt, zijn de kosten van het parkeergeld vaak hoog.

Siemens Nederland wil graag samen met het project team het waarschuwings systeem een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid garanderen doormiddel van hightech innovaties. In de voorgaande jaren is dat gerealiseerd door het onderhoud met de PDA. Hierdoor worden er voor het onderhoud geen papieren rapporten meer gebruikt worden en met het gebruik van GPS coördinaten kortere reistijden gerealiseerd kunnen worden.

Nu wil Siemens zich ook onderscheiden door op een milieuverantwoordelijke manier onderhoud uit te voeren in de grote steden. Het onderhoud in de grote steden zorgt al jaren voor problemen. De auto kan niet in de buurt van de mast worden geparkeerd. Kan men de auto wel ergens parkeren in de buurt, dan kost het veel reistijd en parkeergeld.
1 / 3