Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 7 april 2010

ZILVER EN BRONS BIJ WERELDKAMPIOENSCHAP VETERANEN

Van 29 maart tot en met 3 april jl. werd in Mexico City (Mexico) het wereldkampioenschap veteranentennis voor landenteams georganiseerd. Het dames 55+ team bestaande uit teamcaptain Nora Blom (Amsterdam), Elly Appel (Charlottesville, USA) en Annelies van der Zweep (Reeuwijk), behaalde hierbij een zilveren medaille. Het heren 40+ team, bestaande uit teamcaptain Niels de Kok ('s-Hertogenbosch), Patrick van Dusschoten (Almere) en Tom Groen (Beverwijk) ging met een bronzen medaille naar huis.

Het dames 55+ team had zich met twee overwinningen tegen Mexico (3-0) en Spanje (3-0) geplaatst voor de eindstrijd om de plaatsen 1 tot en met 8 en moest zich hierin als tweede geplaatste land opnemen tegen het ongeplaatste team van Zweden. Nederland was favoriet en wist dit waar te maken door met 3-0 te winnen en plaatsten zich daarmee voor de halve finale. Hierin moest Nederland het opnemen tegen Frankrijk, het als vierde geplaatste land. De Nederlandse dames bleken in deze halve finale ook te sterk voor de Fransen. Door met 2-1 te winnen plaatste de Nederlandse dames zich voor de strijd om het goud tegen het als eerste geplaatste Amerika. Er werd met 2-1 verloren en de Nederlandse dames gingen met de tweede plaats naar huis.

Ook de Nederlandse heren 40+ wonnen de eerste twee poule wedstrijden met 3-0 van Mexico en Letland. In de strijd om de plaatsen 1 tot en met 8 moest Nederland, als derde geplaatste land, het opnemen tegen het als vijfde geplaatste Spaanse team. De Nederlandse heren plaatste zich met een 2-1 overwinning voor de halve finale. In de halve finale bleek het als tweede geplaatste Franse team te sterk voor de Nederlanders (1-2). In de strijd om de 3e/4e plaats stond Nederland tegenover het als eerste geplaatste Italiaanse team. Met een 2-1 overwinning behaalden de Nederlandse heren de derde plaats.

Overige uitslagen
dames 45+ 4e plaats (13 landen)
dames 55+ 2e plaats (12 landen)
heren 40+ 3e plaats (17 landen)
heren 45+ 7e plaats (18 landen)
heren 50+ 9e plaats (20 landen)
heren 55+ 5e plaats (15 landen)




Het bronzen heren 40+ team: Niels de Kok, Patrick van Dussschoten en Tom Groen.

Deze week vindt het individuele WK plaats. Ook hieraan nemen acht Nederlandse veteranentennissers deel. Kijk voor meer informatie over het WK voor landenteams en het individuele WK op de website van de ITF: http://www.itftennis.com/seniors onder 'Team Championships' en 'World Championships'.


----------