Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Genomineerden ICT~Milieu Award 2010 bekend

Woerden, 7 april 2010

ICT~Office maakt vandaag de genomineerden bekend voor de ICT~Milieu Award. De genomineerden voor de editie van 2010 zijn Cisco, Innovaders en Logistiek Zonder Papier (LZP). De Award is bestemd voor het meest innovatieve, milieuvriendelijke, duurzame en aansprekende ICT-product op het gebied van recycling van gebruikte ICT-apparatuur, verantwoord materiaalgebruik, het terugdringen van energieverbruik en afvalstoffen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Nationale ICT Awards op 21 april aanstaande in de Nieuwe Kerk te Den Haag.

De Stichting ICT~Milieu wil met de ICT~Milieu Award stimuleren dat door efficiënt gebruik van ICT zowel ICT-bedrijven als gebruikers een wezenlijke bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. De inzendingen zijn beoordeeld op vernieuwingskracht, visie, concrete toepasbaarheid en zero waste-bijdrage.

Genomineerden

Uit de diverse inzendingen koos de jury, onder leiding van Martin Trampe (voorzitter van Stichting ICT~Milieu), de volgende drie genomineerden:

Cisco: de EnergyWise Orchestrator

Het is een probleem dat zowel op de werkvloer als thuis regelmatig de kop opsteekt en veel mensen bekend in de oren zal klinken: de computer aan laten staan als je even wegloopt. De EnergyWise Orchestrator van Cisco schakelt alle op een netwerk aangesloten apparatuur uit of zet de apparatuur op stand-by wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt. Dankzij de EnergyWise Orchestrator kan worden aangetoond in welke mate de door deze verspilling veroorzaakte CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Als sleutelspeler in de Cisco Borderless Network Architecture zorgt de EnergyWise Orchestrator ervoor dat zowel de CO2-uitstoot als de kosten voor het energieverbruik drastisch worden teruggedrongen.

Innovaders: de Wattcher

De Wattcher is een designproduct, dat in opdracht van Innovaders is ontworpen door Marcel Wanders. Met de Wattcher in huis krijgt iedere bewoner op een overzichtelijke manier een beeld van het elektriciteitsverbruik in de hele woning. Elke keer dat een gebruiker een apparaat aan- of uitzet, laat het product meteen het verschil zien. Innovaders tracht door middel van de Wattcher, die zelf nauwelijks energie verbruikt, het begrip duurzaamheid in en rondom het huis tot leven te wekken. Daarnaast helpt men met een internet toepassing 'Wattcher-online' de gebruiker om naar aanleiding van de door het product verkregen informatie in de toekomst energie te besparen. Innovaders heeft de Wattcher in goede samenwerking met Eneco ontwikkeld.

Logistiek Zonder Papier (LZP): LoadIT

Met de introductie van LoadIT heeft het bedrijf Logistiek Zonder Papier (LZP) een product op de markt gebracht, waarmee het verzenden, ontvangen en opslaan van wettelijke formulieren centraal en digitaal plaatsvindt. Bestaande GSM-, GPRS- en Internettechnologieën maken het mogelijk dat de administratieve handelingen niet meer met allerlei formulieren hoeven te worden verricht. LoadIT zorgt voor enorme besparingen op het gebied van papierverbruik en levert daarnaast een hoop tijdwinst op. Inmiddels heeft het Ministerie van VROM toestemming gegeven aan LZP om de begeleidingsdocumenten voor nationaal afvaltransport te digitaliseren, waarbij de mobiele telefoon als gegevensdrager fungeert.

Over ICT~Milieu
ICT~Milieu is onderdeel van ICT~Office en heeft de dagelijkse leiding over het ICT-inzamelsysteem. Ze organiseert de landelijke inzameling van gebruikte ICT-apparaten en de recycling ervan met de best beschikbare technieken. Tevens verzorgt ICT~Milieu de monitoring en rapportage over het ICT-inzamelsysteem aan het Ministerie van VROM. Meer informatie: www.ictmilieu.nl

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

Noot voor redacties

----------
Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht