Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven,woensdag 7 april 2010

Hightechmultinational Segula Technologies naar Brainport

De Franse multinational Segula Technologies opent een Nederlandse vestiging in Eindhoven. Dit maakten Segula, N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Brainport Development bekend. In Nederland wil Segula Technologies B.V. de komende drie tot vijf jaar groeien tot een bedrijf met tenminste 100 medewerkers.

Segula Technologies B.V. levert outsourcing-oplossingen aan hightechbedrijven. Segula ontwikkelt producten op het terrein van mechatronica, electronica en software, vooral op automotivegebied. Het bedrijf opereert in eerste instantie op de Nederlandse markt vanuit haar kantoor in het Bèta Business Center van Brainport Development, op de High Tech Campus Eindhoven. "De flexibiliteit, de infrastructuur en het klimaat van open innovatie van de Brainport regio waren belangrijke redenen om deze locatie te kiezen", aldus managing director Evert Rietdijk. Het Nederlandse kantoor wordt naar verwachting in juni 2010 officieel geopend. Rietdijk verwacht dat het internationale karakter van het bedrijf zal helpen bij het aantrekken van technisch geschoolde medewerkers.

Brainport Development, BOM en NFIA speelden een belangrijke rol bij de vestiging van Segula Technologies in Brainport. "Deze partijen maakten een 'zachte landing' mogelijk, door het bieden van professionele huisvesting, het ter beschikking stellen van netwerken, hulp bij het vinden van medewerkers en introducties in relevante sectoren. Ook werden we voorzien van kennis en gefaciliteerd op het gebied van visa-vraagstukken en fiscale en subsidiezaken, zoals WBSO", somt Rietdijk op.

Segula is vertegenwoordigd in 15 landen en heeft zo'n 6.000 medewerkers. Het bedrijf heeft klanten in industriesectoren als automotive, ruimtevaart, energie en gezondheidszorg, alsmede in de zakelijke dienstverlening. Segula's keus om op de Nederlandse markt te gaan opereren kwam onder meer voort uit de behoefte in de buurt te zitten van opdrachtgevers als ASML. "Hightech, automotive en medische technologie zijn van oudsher sterk aanwezig in deze regio. Segula faciliteert de bestaande industrie door als ketenleverancier op te treden: we leveren van idee tot prototype en van product tot service", licht Rietdijk toe. "We bieden bedrijven de mogelijkheid een of meer delen van hun ontwikkel- en eventueel productieproces aan ons uit te besteden. Dit sluit aan bij de trend die gaande is in de hightechindustrie." De samenwerkende partijen zien de komst van Segula als logische aanwinst voor Brainport, waar open innovatie en co-creatie aan de orde van de dag zijn.

Bij het uitbesteden van delen van de keten hoort de aanwezigheid van lokale ondersteuning. Segula is dan ook van plan in de nabije toekomst meer kantoren in Nederland te openen. In Brainport ziet Segula mogelijkheden tot samenwerking met bijvoorbeeld Philips, FEI Company, DAF en TomTom. Het bedrijf kijkt ook naar de bedrijvigheid in andere regio's, zoals Rotterdam, Chemelot, Leiden (bio), Amsterdam (Finance & IT ) en Food Valley.


---