Gemeente Brummen


Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Kom Eerbeek ter inzage

(Oorspronkelijke publicatie datum: 07-04-2010)

De gemeenteraad heeft op donderdag 28 januari 2010 het bestemmingsplan Kom Eerbeek gewijzigd vastgesteld. Gelijktijdig heeft de raad besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Het besluit van de gemeenteraad en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 8 april tot en met donderdag 20 mei voor zes weken ter inzage bij de balie van het team Frontoffice & Vergunningen. Dit met het oog op de beroepprocedure.

Achtergrond plan
Het bestemmingsplan Kom Eerbeek voorziet in een actuele bestemmingsplanregeling voor de bebouwde kom (het woongebied) van Eerbeek en is bindend voor zowel burgers als overheid. Het dorpscentrum, het buitengebied, het Wilhelminapark inclusief het Palisiumpark, een deel van Het Hungeling en het bedrijventerrein Eerbeek-Zuid maken geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het zijn voornamelijk wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en wijzigingen die om redenen van standaardisering, actualisering en vereenvoudiging zijn aangebracht op de verbeelding, in de regels en in de toelichting. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota beantwoording zienswijzen Kom Eerbeek en de Staat van wijzigingen bestemmingsplan Kom Eerbeek.

Inzagetermijn
Het besluit van de gemeenteraad, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Kom Eerbeek en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 8 april tot en met donderdag 20 mei gedurende een termijn van zes weken, tijdens openingstijden, voor beroep ter inzage bij de balie van het team Frontoffice & Vergunningen. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen op de speciale pagina op deze website en op de website
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPEEKOM 300000-va01. De bronbestanden kunt u op de volgende locatie raadplegen http://ruimtelijkeplannen.brummen.nl/ro/ro/NL.IMRO.0213.BPEEKOM300000- /NL.IMRO.0213.BPEEKOM300000-va01.

Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroep
Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling.
Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende: a. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad;
b. die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen; c. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht en waartegen geen aanwijzingsbesluit is genomen.