Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 07-04-2010

Twee arrestaties na vechtpartij

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op de Spoorlaan twee Tilburgers, 18 en 21 jaar, aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij. Er is aangifte gedaan door twee slachtoffers uit Tilburg van 18 en 20 jaar.

Vannacht vond er een feest plaats van een studentenvereniging. Een 20-jarige medewerker zag dat een bezoeker met glazen gooide en besloot deze persoon buiten te zetten. Op het moment dat hij die lastige klant buiten zette werd hij door een groep jongeren die buiten stond aangevallen. Het bleek te gaan om vrienden van de knul die buiten gezet was. Het 20-jarige slachtoffer werd geschopt en geslagen. Hij kreeg op zijn beurt steun van vrienden die probeerden een eind aan de vechtpartij te maken. Tijdens het tumult werd ook een 18-jarige Tilburger mishandeld. Hij werd tegen zijn gelaat geslagen. De politie arresteerde op aanwijzing van de slachtoffers twee verdachten. Hun aandeel wordt verder uitgezocht. Van de twee slachtoffers is een aangifte opgenomen.

Vogels gestolen uit volière

TILBURG: De politie heeft een aangifte opgenomen van de diefstal van 13 vogels uit een volière van een bewoner aan de Bakkumsingel.

De gedupeerde vogelliefhebber verklaarde dat hij in zijn achtertuin een grote vogelkooi heeft staan. Dinsdagmorgen ontdekte hij dat de deur van de kooi openstond en dat er 13 vogels, namelijk 11 kanaries, een Mozambique seis en een vink waren gestolen. De benadeelde vermoedt dat de dief over de houten schutting is geklommen en zo in zijn tuin is gekomen. Vervolgens werd de kooi open gebroken en zijn de vogels daaruit gestolen.

Vonnisklant kan boetes niet betalen

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag op het Wilhelminapark een 33 jarige zwerver aangehouden omdat hij gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Er stonden twee vonnissen ( 50 en 140 euro) open die hij niet kon betalen. Hij werd ingesloten. De agenten
controleerden de man omdat hij lastig zou zijn geweest bij een huisarts.

Snelheidscontroles in Tilburg

TILBURG: De politie heeft dinsdag op de Burgemeester Letschertweg en de Burgemeester Bechtweg. Er zijn 131 bekeuringen uitgedeeld.

De snelheidscontrole op de Burgemeester Letschertweg werd in de late avonduren uitgevoerd. Van de 1761 passanten die gecontroleerd werden hebben er 45 bestuurders een overtreding begaan. De maximum toegestane snelheid op de locatie van de meting is 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u.

Ook op de Burgemeester Bechtweg werd gisteren gecontroleerd, De snelheid van 6948 passanten werd vastgelegd. Er werden 86
overtredingen vastgelegd. De hoogst gemeten snelheid was 125 km / uur. Ook hier geldt als maximumsnelheid 80 km uur.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-04-2010 13:34 | © Regio Midden en West Brabant |