ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Genomineerden Broos van Erp Prijs 2010 bekend

Woerden, 7 april 2010

Catawiki, Mimic Media, Serious Toys en Greetinq dingen 21 april a.s. mee naar de Broos van Erp Prijs 2010. Uit ruim vijftig inzendingen koos de vakjury deze vier deelnemers. De Broos van Erp Prijs wordt uitgereikt tijdens de Nationale ICT Awards in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Aan de prijs is een bedrag van 25.000 euro verbonden.

De vier genomineerden hebben hun plaats in de finale verdiend door het ontwikkelen van een innovatief product op het gebied van nieuwe media. Tijdens het Nationaal ICT Event in Media Plaza te Utrecht op 6 april jl. kregen de finalisten de gelegenheid zichzelf te presenteren aan het Nederlandse publiek.

Catawiki

Catawiki, gevestigd in Groningen, ontwikkelde een catalogus voor en door verzamelaars. In tegenstelling tot bekende websites als eBay en Marktplaats werkt Catawiki met een centrale catalogus. Evenals in het geval van Wikipedia wordt het product door de gebruikers zelf onderhouden.

Mimic Media

Mimic Media uit Amsterdam introduceerde de paskamer bij de mensen thuis. Met behulp van de MimicMe virtuele paskamers worden de klanten door de online retailers in staat gesteld om kleding te passen zonder dat men zelf op pad moet. Een persoonlijk virtueel model laat zien hoe de kledingstukken staan.

Serious Toys

Serious Toys is een organisatie die zich bezighoudt met de ontwikkeling van interactieve, elektronische hulpmiddelen die gebruik maken van tastbare speel- en oefenobjecten. De combinatie van persoonlijke ontwikkeling en plezier staat voorop bij de producten van Serious Toys, dat is gevestigd in Den Bosch.

Greetinq

Als ontwikkelaar en aanbieder van vernieuwende voicemail diensten biedt Greetinq u de mogelijkheid uw bellers persoonlijk te begroeten wanneer hij of zij op een voicemail stuit. Met deze dienst wil Greetinq mensen meer laten halen uit dit contactmoment. Door de voicemailberichten door te laten sturen naar uw e-mailadres hoeft u bovendien geen bericht meer te missen.

Over de Broos van Erp Prijs

De Broos van Erp Prijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge bedrijven die een innovatief product op het gebied van nieuwe media hebben geĂŻntroduceerd. Sinds 1998 wordt deze prijs uitgereikt door het Ministerie van Economische Zaken. De winnaar van de Broos van Erp Prijs gaat naar huis met een bedrag van 25.000 euro en krijgt aandacht van de landelijke pers.
De winnaar van de Broos van Erp Prijs wordt bekendgemaakt tijdens de Nationale ICT Awards. Tijdens dit evenement worden ook de ICT~Office Innovatie Award, de ICT Milieu Award en de ICT Regie Award uitgereikt.