Gemeente Delfzijl

Delfzijl en Appingedam werken samen aan veiligheid

De buurgemeenten Appingedam en Delfzijl gaan meer samenwerken op het gebied van integraal veiligheidsbeleid.

Dat blijkt uit de door de colleges vastgestelde Startnotitie Integraal Veiligheidsbeleid & Lokaal Integraal Veiligheidsprogramma 2010. In deze notitie staat beschreven hoe de gemeenten hier invulling aan willen geven en wat hun doelen zijn voor het komende jaar.

Door de samenwerking verwachten de gemeenten het huidige veiligheidsniveau vast te houden en op sommige punten zelfs te verbeteren. Zo werken zij het thema âjeugd en veiligheidâ gezamenlijk uit en geven zij extra aandacht aan de horeca, het alcoholmatigingsbeleid, de jaarwisseling en evenementen. Er ligt nu ook een duidelijke overlegstructuur waarin bestuurders en medewerkers van de verschillende beleidsterreinen participeren. Dit om de integrale aanpak te bevorderen en versnippering te voorkomen.

Het komende jaar ontwikkelen de gemeenten samen nieuw integraal veiligheidsbeleid voor de periode 2010 â 2013. Naast deze doelstellingen op lange termijn wil de gemeente Delfzijl in 2010 aan de slag met projecten zoals het bestrijden van huiselijk geweld, rommelerven en het helpen van multiprobleemgezinnen.