Gemeente Delfzijl

Met âSimenon-prijsâ stimulering van toerisme en recreatie in Delfzijl

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2009 van de gemeente Delfzijl werd de Simenon-prijs bekend gemaakt: een prijs ter stimulering van initiatieven op het terrein van toerisme en recreatie van deze gemeente. Deze prijs zal jaarlijks worden uitgereikt aan het begin van het toeristenseizoen tijdens de Pinksterfeesten, voor het eerst in 2010.

Initiatiefnemers zijn de directies van Akzo Nobel en de Rabobank in Delfzijl, in samenwerking met de gemeente Delfzijl. De initiatiefnemers vormen tevens de jury, met de voormalig directeur van DelfSail als voorzitter. Particulieren, instellingen en organisaties kunnen initiatieven voordragen, waarvan zij vinden dat deze een bijdrage leveren of hebben geleverd aan toerisme en recreatie binnen de Gemeente Delfzijl.

Bedoeld worden concrete projecten die in 2009 reeds werden uitgevoerd en waarvan de âtoeristâ gebruik heeft kunnen maken. Het gaat nadrukkelijk niet om nog uit te voeren plannen op papier. Om eenieder de gelegenheid te geven een objectieve keus te kunnen maken, zijn intussen een aantal criteria vastgesteld. Aan minimaal twee van deze criteria zal moeten worden voldaan, waarbij het âversterken van het maritieme karakter van Delfzijlâ zwaar zal wegen. Nominatieformulieren zijn vanaf heden te downloaden via de website van de gemeente Delfzijl (www.delfzijl.nl onder 'Recreatie & Cultuur). Tot 1 mei kunnen initiatieven van 2009 nog worden voorgedragen. De prijsuitreiking vindt plaats voorafgaand aan de Pinsterfeesten op vrijdag 21 mei.

De Simenon-prijs bestaat uit een geldbedrag van ⬠5000, met een specifieke bestemming voor een vervolg van het gekozen project. Het bedrag zal niet aan één persoon, maar aan een organisatie worden uitgereikt. Daarnaast komt een wisselprijs beschikbaar in de vorm van een âSimenon-trofeeâ.