Deelgemeente Charlois Rotterdam

Drukbezochte Tour-informatiebijeenkomst in Ahoy

Dinsdagavond 30 maart was er in Ahoy een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers over de start van de Tour de France: le Grand Départ.

De speciale Grand Départ Thalys rijdt; de Erasmusbrug kleurt geel en de kranten staan er bol van. In minder dan 100 dagen start s werelds grootste jaarlijkse sportevenement in Rotterdam; de Tour de France. Op een steenworp van de plek waar op 3 juli de proloog finisht, kregen bewoners en ondernemers informatie over de vele evenementen en activiteiten in de dagen rond de Tourstart. Maar natuurlijk ook welke wegen er afgesloten worden, welke route de bussen rijden en hoe winkelcentrum Zuidplein te bereiken is.

Naast deze belangrijke serieuze informatie wakkerde tweevoudig winnares van de Tour Feminine Leontien van Moorsel de tourkoorts aan met haar persoonlijke verhalen. Na afloop kon iedereen nog specifieke vragen stellen over zijn eigen woonomgeving. Voor vertier was ook gezorgd. De tijdritbak, bekend van het programma Holland Sport, stond opgesteld in de hal. Op de informatiebijeenkomst in Ahoy kwamen 150 mensen af