Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.20 uur

Utrecht, 07-04-2010

Verkeerstwist

NIEUWEGEIN Ruzie in het verkeer liep op dinsdag 6 april uit op een mishandeling.

Rond 08.25 uur reed een 37-jarige vrouw uit Montfoort met haar scooter over het fietspad van de Batenbrug in de richting van de A.C. Verhoefweg. Zij haalde een fietser in, maar tegelijkertijd kwam haar een fietser tegemoet, die dus aan de verkeerde kant van de weg reed. Daardoor moesten zij en de tegemoetkomende fietser voor elkaar remmen. Toen zij elkaar vervolgens passeerden, vielen er woorden.

De Montfoortse reed door en stopte bij de kruising met de A.C. Verhoefweg voor rood licht. De fietser kwam achter haar aan. Bij het verkeerslicht sprak hij haar agressief aan, gaf haar vervolgens enkele klappen, waarna het slachtoffer zich verdedigde. Daarna ging de verdachte er op zijn fiets vandoor.

Twee medewerkers van Connexxion zagen de mishandeling gebeuren en gingen achter de verdachte aan. Zij hielden de verdachte, een 38-jarige man uit Nieuwegein, aan. Het slachtoffer liep letsel in haar gezicht op en deed aangifte van mishandeling. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond

HOUTEN Een vrouw raakte op dinsdag 6 april gewond toen zij met haar fiets in botsing met een auto kwam.

Rond 08.00 uur reed een 45-jarige vrouw uit Houten met haar fiets over het fietspad op De Bouw, komende uit de richting van de Albers Pistoriusweg en gaande in de richting van de Steigerbouw. Een 57-jarige automobilist uit Woudenberg reed over de rijbaan van De Bouw, komende uit de richting van de Koppeling en gaande in de richting van de Tuinbouw. Hij zag te laat dat de fietsster bij de oversteekplaats de weg overstak, met een aanrijding tot gevolg. De Houtense kwam ten val en brak vermoedelijk haar enkel. Zij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Kratten

HOUTEN Agenten hielden in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 april drie mannen aan op verdenking van diefstal.

Rond 02.50 uur kreeg de politie de melding dat enkele mannen zich verdacht ophielden achter de winkels op de Raaigras. Zij waren in een bestelbusje aan komen rijden. Agenten gingen ter plaatse en troffen het busje en drie mannen aan. De mannen hadden een vaag verhaal over de reden van hun aanwezigheid. In het busje zagen de agenten enkele stapels met plastic kratten staan, die precies overeenkomstig waren met kratten die daar op het afgesloten terrein van een winkel stonden. Daarop hielden de agenten de verdachten, mannen van 22 en 23 jaar uit Amsterdam en een 22-jarige Weespenaar, aan en namen de bestelbus in beslag. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.