Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.25 uur

Utrecht, 07-04-2010

Veel te hard: auto kwijt

BREUKELEN Een Fransman raakte in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 april zijn rijbewijs en auto kwijt omdat hij veel te hard reed.

Een agent zag een Franse automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam rijden. Hij klokte hem tussen Breukelen en Vinkeveen op een geijkte snelheid van 170 km/u, waar na de wettelijke correctie 164 km/u van overbleef. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 90 km/u in verband met wegwerkzaamheden, die op dat moment ook daadwerkelijk gaande waren. De automobilist, een 22-jarige man uit Creil (Fr), werd aan de kant gezet. In verband met de ernst van de snelheidsovertreding werd niet alleen het rijbewijs van de man ingevorderd, maar werd ook zijn auto in beslag genomen. In overleg met een Officier van Justitie zal de boete worden bepaald en hij moet ook beslissen of de verdachte zijn rijbewijs en auto terugkrijgt.

Haastige automobilist

ZEGVELD Een automobilist reed op dinsdag 6 april meer dan 50 km/u te hard en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 11.45 uur zag een agent in een onopvallend videovoertuig dat een automobilist met hoge snelheid over de Midlandweg reed, komende uit de richting van Woerdense Verlaat en gaande in de richting van Zegveld. De agent constateerde dat de automobilist met een (al gecorrigeerde) snelheid van 137 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De verdachte, een 30-jarige man uit Woerden, kreeg een stopteken. De agent nam het rijbewijs van de Woerdenaar in beslag en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.