Vierstroom en Ipse de Bruggen ondertekenen huurcontract CentrumCampus

07/04/2010 10:11

Stichting Vestia Groep

Prettig wonen met zorg op maat in de CentrumCampus in Oosterheem voor cliënten van Vierstroom en Ipse de Bruggen

Vertegenwoordigers van zorgorganisaties Vierstroom en Ipse de Bruggen hebben beide met Vestia Zoetermeer de huurovereenkomst voor zorgwoningen in de CentrumCampus ondertekend. Voor Vierstroom realiseert Vestia in de CentrumCampus vijf woningen voor in totaal 29 ouderen met dementie. En voor Ipse de Bruggen komen er individuele- en groepswoningen voor 26 mensen met een verstandelijke beperking. "Vestia zorgt ervoor dat mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen", aldus Jenny Commandeur, directeur Vestia Zoetermeer.

Kleinschalig wonen in de CentrumCampus voor ouderen met dementie

Het dagelijks leven zo herkenbaar mogelijk inrichten, dat is het kenmerk van kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Alledaagse activiteiten zoals koken, de was doen, bezoek ontvangen, de krant lezen en televisie kijken vinden in de woning plaats. De bewoners beschikken over een gemeenschappelijke woonkamer met keuken die zij met vijf of zes andere bewoners delen. Daarnaast krijgen zij een eigen zit- slaapkamer die ze kunnen inrichten met persoonlijke spullen. "Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is een fantastisch concept. Met onze betrokken medewerkers en een huiselijke woonplek in de nieuwe wijk Oosterheem, bieden we mensen met dementie een nieuw thuis waar we trots op kunnen zijn", aldus Jeroen van den Oever, bestuurder van Vierstroom.

Wonen in de CentrumCampus met een verstandelijke beperking

De meerwaarde van het wonen in de CentrumCampus is voor de cliënten van Ipse de Bruggen de centrale ligging, dichtbij de winkels en het openbaar vervoer. Het biedt de cliënten de mogelijkheid om vrij zelfstandig te wonen, met daarnaast een steunpunt waar zij terecht kunnen voor een praatje, met elkaar kunnen eten of gezellig samen televisie kijken of een spelletje spelen. Naast de appartementen in de CentrumCampus komen er 2 groepswoningen voor 6 cliënten. Deze toekomstige bewoners hebben meer begeleiding nodig en zij delen met elkaar een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Ieder heeft wel zijn eigen zit- slaapkamer met sanitair. In het gebouw is 24 uur begeleiding aanwezig, dus ook 's nachts.

CentrumCampus: Alles wat u nodig heeft, altijd dichtbij!

Nieuwbouwproject de CentrumCampus in Zoetermeer-Oosterheem wordt ontwikkeld in opdracht van Vestia Zoetermeer. De CentrumCampus bestaat uit twee gebouwen met daarin, naast de zorgwoningen voor Ipse de Bruggen en Vierstroom, 124 huurappartementen voor senioren, een garage met circa 100 parkeerplaatsen en circa 8.000 m2 aan bedrijfsruimte. In de bedrijfsruimten komen ondermeer een bibliotheek, een wijkpost, een kinderdagverblijf, een fitness-, een gezondheidscentrum, een grand café en een recreatieruimte. Daarmee is het project van toegevoegde waarde voor alle inwoners van Oosterheem. De CentrumCampus is naar verwachting eind 2011 cq begin 2012 klaar en maakt onderdeel uit van het wijkwinkelcentrum van Oosterheem. Het is hiermee 1 van de 7 woonservice-zones in Zoetermeer.





http://www.vestia.nl