Gemeente Stede Broec

Wethouders nieuwe college beëdigd

02-04-2010 Tijdens de raadsvergadering van 1 april zijn de drie wethouders beëdigd.
Het nieuwe college van burgemeester en wethouders bestaat uit de partijen ODS, PvdA/GroenLinks en OP. Elke partij levert één wethouder in het nieuwe college. Voor ODS is dat de zittende wethouder Lydia Groot; ook de Onafhankelijke Partij wordt vertegenwoordigd door de zittende wethouder Piet Zwaan. Nieuwkomer PvdA/GroenLinks wordt vertegenwoordigd door Wim Broek, een nieuw gezicht in Stede Broec. De totale formatie komt dan uit op 2,6 fte; wettelijk gezien is er ruimte voor 3,8 fte. Met deze bezuiniging van bijna een volledige formatieplaats wil het college een signaal geven in verband met de bezuinigingen die genomen moeten worden.

Tijdens de raadsvergadering van 1 april zijn de drie wethouders beëdigd.
Hieronder een overzicht van de nieuwe portefeuilleverdeling.
* Lydia Groot: Welzijn, Cultuur, Onderwijs en Sport, Werk en Inkomen, loco-burgemeester (1,0 fte)

* Wim Broek: Ruimtelijke Ordening, Grondexploitatie, Economische Zaken,Milieu, Monumentenzorg (0,7 fte)

* Piet Zwaan: Grondgebiedzaken, Verkeer en Recreatieschap (0,9 fte)
* Burgemeester Peter Cammaert: Openbare Orde en Veiligheid, P&O, Automatisering, Financiën, Bestuurlijke Vernieuwing, Regionale samenwerking, Dienstverlening en Communicatie (1,0 fte)

van links naar rechts: Wim Broek, Lydia Groot, gemeentesecretaris Willem de Weijer, Piet Zwaan, burgemeester Peter Cammaert. van links naar rechts: Wim Broek, Lydia Groot, gemeentesecretaris Willem de Weijer, Piet Zwaan, burgemeester Peter Cammaert. 02-04-2010
Zie het origineel