Het NTI ziet forse stijging mbo- en hbo-opleidingen tijdens crisis

07/04/2010 10:18

NTI

Nieuwe campagne benadrukt gemak van studeren op afstand

LEIDEN - Het aantal mensen dat tijdens de economische crisis aan een nieuwe cursus, mbo- of hbo-opleiding begint, stijgt nog steeds iedere maand. Bij het NTI schreven zich tijdens de eerste maanden van 2010 ruim 10 procent meer kandidaten in dan vorig jaar. Dat terwijl het NTI in 2009 ook al een forse stijging zag en meer studenten dan ooit opleidde.

,,Vorig jaar stond in het teken van de recessie, maar dit jaar merkt iedereen de recessie pas echt. Banen staan op de tocht of verdwijnen helemaal. Dit zorgt voor meer onzekerheid en grote onrust op de arbeidsmarkt waardoor mensen zich omscholen of hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken," verklaart directeur Hanno Winkelman de enorme groei.

Uit onderzoek van het NTI blijkt dat 75 procent van de studenten hun opleiding naast hun werk volgt met de bedoeling een carrièreswitch te maken of om hun eigen functie te versterken. Het opleidingsinstituut merkt ook dat steeds meer mensen zelf voor hun mbo- of hbo-opleiding betalen. Tot nu toe betaalde vaak de werkgever hiervoor. Overigens blijft het aantal bedrijven dat hun werknemers laat bij- of omscholen stabiel.

Studenten kiezen voor het NTI vanwege het gemak van studeren op afstand. Weliswaar thuis en via de computer, maar met echte docenten en mentoren om hen te helpen. Sinds 2008 is het NTI koploper op het gebied van digitale examinering en sinds dit jaar biedt het ook opleidingen met klassikale bijeenkomsten aan. Vanwege de groeiende vraag is het aantal opleidingen uitgebreid tot ruim 400, waarvan 150 erkende opleidingen op mbo- en hbo-niveau.

Het opleidingsinstituut springt de komende maanden met een uitgebreide reclamecampagne in op de groeiende vraag naar opleidingen. Dat gebeurt onder meer via televisiecommercials, radiospots en advertenties. Onderdeel van de campagne is de ludieke actie met de slogan 'Die kan wel een NTI-tje gebruiken'. Via de website www.diekanweleenntitjegebruiken.nl kunnen mensen een poster downloaden en daarin een foto plakken van iemand van wie zij vinden dat die wel een NTI-opleiding kan gebruiken. De poster kunnen ze doorsturen naar een vriend of vriendin of direct plaatsen op internet-community's als Hyves, Twitter en Facebook. Het NTI beloont de leukste posters.

Meer informatie: www.nti.nl





http://www.nti.nl