Bond van Nederlandse Architecten

Dinsdag, 06 april 2010

De BNA neemt afscheid van Jeroen van Schooten als voorzitter in het nieuwe BNA Blad

Vier jaar lang heeft Jeroen van Schooten als voorzitter van de BNA een frisse stormwind door de vereniging geblazen.

Het afscheidsartikel over Jeroen van Schooten in het BNA Blad #02 is gekleurd door mensen die hem goed kennen. In de afgelopen vier jaar raakte onder zijn voorzitterschap de vernieuwing van de BNA in een stroomversnelling. Het nieuwe onderkomen van de BNA op een gloednieuwe kantooretage langs het IJ symboliseert waar Van Schooten op aanstuurde: openheid en transparantie, de BNA als een vereniging die het beroepsveld overziet en van daaruit inspeelt op alles wat architecten sterk maakt. Hoewel Van Schooten niet alleen verantwoordelijk is voor alle vernieuwingen, heeft hij door zijn daadkracht een grote bijdrage geleverd. Hij sprak als voorzitter een nieuwe doelgroep van architectenbureaus aan die in hem een zakelijke vertegenwoordiger van het vak zien.

Verder in het BNA Blad een interview met Michael Frielinghaus, de voorzitter van de Duitse Bond van Architecten, BDA. In dit gesprek vertelt Frielinghaus over zijn ervaringen en de hedendaagse beroepspraktijk in Duitsland. Hij spreekt onder andere zijn verontrusting uit over de breed gedragen afkeer van naoorlogse moderne architectuur en vertelt over de gevolgen van de economische crisis voor de Duitse architecten.

Het afscheidsartikel van Jeroen van Schooten en het interview met Michael Frielinghaus geschreven door respectievelijk Hilde de Haan en Anka van Voorthuijsen verschijnen in BNA Blad #02 2010, dat op dinsdag 6 april 2010 wordt verspreid. Verder in dit nummer een overzicht van de nominaties van het BNA Gebouw van het Jaar 2010, en de tweede aflevering van de serie Netwerken met aandacht voor kleine bureaus.

Het BNA Blad is het vakblad voor de leden van de BNA en wordt kosteloos naar hen en een geselecteerde groep opdrachtgevers verspreid.