Gemeente Hilversum

Programma 3e Sportontmoeting Hilversum bekend!

publicatiedatum: dinsdag 30 maart 2010

Terugblik
Met een tevreden gevoel kijken we terug op 2009, het jaar waarin de Sportontmoeting Hilversum voor het eerst is georganiseerd. In twee bijzondere avonden hebben we een groot aantal geïnteresseerden mogen begroeten, en hebben de deelnemers vooral elkaar mogen ontmoeten. Er is geënthousiasmeerd, er is kennis gedeeld, er zijn ervaringen uitgewisseld, er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden gelegd én ook niet onbelangrijk, men heeft meer oog gekregen voor de werkzaamheden en inspanningen van alle betrokken partijen die de sport in Hilversum een warm hart toedragen. Vanuit de gedachte `never change a winning team' was het dan ook een logisch vervolg om ook dit jaar weer een Sportontmoeting Hilversum te organiseren. De afgelopen weken is er achter de schermen intensief gewerkt aan de invulling van alweer de "3e Sportontmoeting Hilversum", die op 22 april aanstaande zal gaat plaatsvinden. Bij deze nodigen wij u allen van harte uit om (wederom) aanwezig te zijn!

Het belooft weer een bijzonder inspirerende, interactieve en gezellige avond te worden, met medewerking van onder andere de wethouder sport, ROCvA Gooi en Vechtstreek over wat zij voor u kunnen en willen betekenen, de Gemeente Hilversum en Brede School KinderCampus over sporten en bewegen in de brede school en (sport)organisatiedeskundige én pionier Berend Rubingh!

Samenwerkingsmogelijkheden
Bij de invulling van het programma hebben we de door u aangedragen opmerkingen en tips uit de wenskaarten ter harte genomen. Nadat de avond is geopend door de wethouder sport zal het eerste deel van de avond vooral in het teken staan van de samenwerkingsmogelijkheden tussen de sectoren onderwijs én sport - in al haar facetten! Achtereenvolgens zullen het ROCvA Gooi- en Vechtstreek en de Brede Scholen Hilversum/KinderCampus (ieder vanuit hun eigen achtergrondsituatie) u meenemen langs behaalde successen en inzicht bieden in hun droomwensen voor de toekomst. Uiteraard worden hierbij ook de kansen en beperkingen die beide partijen zien voor een nog intensievere samenwerking met betrokken partijen niet geschuwd.

Gastspreker
Nadat u in de pauze even heeft kunnen bijkomen van dit alles, vervolgt de avond met wederom een bijzondere gastspreker. Omdat we niet alleen maar informatie willen brengen, maar vooral ook graag úw mening willen vernemen, hebben we deze Sportontmoeting Hilversum gekozen voor een bijzondere en prikkelende gastspreker. Berend Rubingh is (sport)organisatiedeskundige en geldt als pionier op het gebied van sportmanagement. Hij zal u, met behulp van een aantal stellingen, een spiegel voorhouden en u dwingen na te denken over uw rol in het geheel en de keuzes die daarbij horen. Hij bespreekt samen met u vragen en oplossingsmogelijkheden én staat stil bij de opgave waar u als (sport- of onderwijs)bestuurder voor staat. Een discussie met Berend zet iedereen aan het denken, enerzijds vanuit zijn kennis en ervaring, anderzijds vanwege zijn gepassioneerde en uitdagende manier van presenteren. Nadat de discussie is geluwd sluit de wethouder het formele gedeelte af. Vervolgens kunt u onder het genot van een hapje en een drankje tijdens de "informele' sportontmoeting met elkaar de avond nog eens doornemen of de discussie voortzetten.

De tijden
Iedereen die betrokken is bij de sport en bewegen in Hilversum wordt van harte uitgenodigd.
De avond start om 19.00 uur met koffie en thee, en zal wat betreft het inhoudelijke deel tot circa 21.30 uur duren. Vervolgens is er nog tot circa 22.30 de gelegenheid om elkaar `informeel' te ontmoeten. Gezien de samenstelling van de avond nodigen wij nadrukkelijk alle sportverenigingen (bestuurders én actieve verenigingspersonen) en het onderwijs (schoolbesturen, directies, vakleerkrachten en contactpersonen sport) uit. Maar ook alle (overige) sportgerelateerde maatschappelijke organisaties, sportbetrokken burgers en raadsleden zijn natuurlijk van harte welkom!

Aanmelden en meer informatie.
Aanmelden voor Sportontmoeting Hilversum kan door middel van het inzenden van het antwoordformulier (zie rechts op deze webpagina) of via sportinfo@hilversum.nl.