NCRV

Frénk 30 Hoog

Keith Bakker over de goot en levensbehoud

Zondag 11 april

23.15 uur, Nederland 2

Frénk van der Linden maakt diepte-interview op 30 Hoog

Waarom geeft een intelligent mens zich over aan een middel dat geest en lichaam vergiftigt? Ervaringsdeskundige Keith Bakker, voormalig junk en ex- alcoholist, vertelt onverbloemd aan Frénk van der Linden over zijn jaren in de goot en de wijze waarop hij tegenwoordig mensen bijstaat die zich proberen te bevrijden van hun zucht naar drank en drugs.

Bakker laat zich niet alleen ondervragen: hij dwingt de interviewer te vertellen wat zijn eigen verslaving is. Over en weer nemen de gesprekspartners elkaar even geamuseerd als scherpzinnig de maat. De ontmoeting met Keith Bakker is een gedachtenwisseling over de dunne scheidslijn tussen levensbehoud en teloorgang.

In Frénk 30 Hoog staat ditmaal het thema 'Op leven en dood' centraal. Hoe verwerken Frénks gesprekspartners (die hij geheel onvoorbereid interviewt), hun persoonlijke en professionele verliezen? Op welk moment dreigden ze ten onder te gaan, en hoe wisten zij zich weer op te richten? Wat gaf steun? Kan verdriet een mens verrijken? En hoe vertalen dergelijke privé-ervaringen zich in de werksituatie? De onorthodoxe vraagstelling en vasthoudendheid van Frénk leiden tot diepgravende en roerende gesprekken.