Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 07-04-2010

Aanhoudingen wegens winkeldiefstal
ASSEN Agenten hebben dinsdagmiddag een 18-jarige jonge vrouw uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Koopmansplein in Assen. Het meisje zou schoenen (ter waarde van 29,95) hebben weggenomen zonder te betalen. De Assense is ingesloten voor verhoor. Ze kreeg een winkelverbod van twee jaar opgelegd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Een 20-jarige vrouw uit Valthermond is dinsdagmorgen aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Weerdingerstraat in Emmen. Ze had fopspenen meegenomen zonder te betalen. Na verhoor is de vrouw heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens huiselijk geweld

ASSEN Een 51-jarige man uit Assen is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij zou in een woning in Assen zijn 29-jarige vriendin hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Auto botst tegen drie voetgangers
ASSEN Op dinsdagavond rond 20.00 uur raakten drie mensen gewond na een aanrijding op de Amerikaweg in Assen. Een auto met aanhangwagen reed op voornoemde weg. De aanhangwagen raakte in een slip en hierdoor kwam de auto in de berm terecht. De bestuurder deed een stuurcorrectie en kwam met zijn auto op de linkerzijde van de rijbaan. Daar botste hij tegen een stilstaande auto en kwam vervolgens op een grasveld terecht. Op het grasveld stond een groepje mensen te praten. Drie van hen werden door de auto geraakt. Het gaat om een 18-jarige vrouw uit Assen en twee 19-jarige jongemannen uit Assen. Eén van de jongemannen en de vrouw zijn met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto met aanhangwagen bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Inbraak in woning

ELIM Op dinsdag 6 april is tussen 12.30 uur en 14.45 uur ingebroken in een woning aan de Brouwerswijk in Elim. Een nog onbekend iemand heeft een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. Mensen die iets opvallends hebben gezien rond dat tijdstip, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Aanhouding na woordenwisseling over muziek

ZUIDLAREN De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige inwoner van de Zetstee uit Zuidlaren aangehouden op verdenking van vernieling. De verdachte ergerde zich aan de muziek van een 21-jarige straatgenoot. De twee troffen elkaar waarbij de verdachte een massieve staaf bij zich had. Een korte woordenwisseling volgde. De 21-jarige straatgenoot voelde zich dusdanig bedreigd dat hij zijn huis in ging. De verdachte sloeg daarna met de staaf de ruit van de voordeur in. De politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man is verhoord en met een proces-verbaal heengezonden.

Polen en Serviër aangehouden

KLAZIENAVEEN Dinsdagavond heeft de politie drie mannen aangehouden. De 23- en 24-jarige uit Polen en een 26-jarige Serviër hielden zich al enige tijd verdacht op in de Industriestraat in Klazienaveen. Een aantal buurtbewoners alarmeerden de politie. De mannen konden zich bij navraag niet legitimeren, zijn aangehouden op basis van de vreemdelingenwet en overgebracht naar het bureau in Assen. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de verblijfsstatus van de mannen.