Circuit Park Zandvoort


---

3 & 5 april: Kruidvat Gillette Paasraces

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Op maandag 5 april vinden op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces plaats. Traditioneel beleven de diverse nationale series uit het Dutch Power Pack hun openingsrace tijdens de Paasraces.

Tijdens het paasweekeinde verschijnen maar liefst zes raceklassen voor hun openingswedstrijden op het Zandvoortse asfalt. Een van de hoofdattracties is het HTC Dutch GT4 Championship, wat tijdens de Paasraces haar een-jarige bestaan zal vieren. De serie beleefde in 2009 een meer dan voortreffelijk debuutjaar, met de bekendste coureurs uit de Nederlandse autosport die de strijd met elkaar aan gingen en een groot scala aan tot de verbeelding sprekende GT's. Het startveld, bestaande uit onder andere de Ford Mustang FR500C, Porsche 997 GT4, Aston Martin GT4, BMW M3 GT4 en Chevrolet Corvette wordt tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces uitgebreid met de komst van de indrukwekkende Camaro GT4. Net als voorgaand seizoen staan er drie races per weekend op het programma.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Ook een van Nederlands meest spectaculaire merkencups komt in actie tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces: de Renault Clio Cup. Alle ingrediënten lijken weer aanwezig voor een spannend raceseizoen. Zo is titelverdedigster Sandra van der Sloot weer van de partij en zal zij het opnemen tegen de kampioen van 2008, Pim van Riet. Ook Michael Bleekemolen, Addie van de Ven, Marcel Duits en Sheila Verschuur prijken met hun naam op de inschrijflijst, wat voldoende garantie lijkt voor wederom een spannend raceseizoen.

Foto: Chris Schotanus. Essay Produkties

Jonge toerwagentalenten komen in actie in de Formido Swift Cup. Na drie bijzonder succesvolle jaren, komt ook in 2010 weer een groot aantal Swift's in actie. Pieter Schothorst, de kampioen van het vorige seizoen, maakt de overstap naar de Formule Ford, maar Marcel Dekker, Marth de Graaff, Niels Langeveld en een aantal nieuwe bijzonder rappe talenten zullen het "Wanna Race" motto van Suzuki meer dan graag uitdragen.

Net als voorgaande jaren, staat ook de Formule Ford op het paas-menu. De formulewagenklasse, die al meer dan dertig jaar als bakermat functioneert voor beginnende formulewagen coureurs, heeft afscheid genomen van haar kampioen Melroy Heemskerk. De competitie zal er echter niet minder sterk om zijn, want ook voor dit seizoen hebben een aantal serieuze talenten zich ingeschreven voor de meest spannende eenzitters-competitie van Nederland.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Ook de Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup maakt deel uit van het raceprogramma van de Kruidvat Gillette Paasraces. De serie beleeft in 2010 haar derde seizoen en is inmiddels een begrip binnen de nationale autosport. Met bolides als de BMW 123d, Volkswagen Golf V, Toyota Auris 2,2d, Volvo C30 D5 en SEAT Ibiza Cupra komt dit fraaie multi-merkenkampioenschap tweemaal in actie tijdens de Paasraces.

Leuke dag voor het hele gezin
Op zaterdag 3 april vinden alle kwalificaties plaats, gevolgd door de eerste races
van de Toerwagen Diesel Cup, de Radical Cup, Formule Ford en de eerste sprintrace van het HTC Dutch GT4 Championship. De eerste trainingssessie vangt aan om 9.00 uur. Tweede paasdag wordt een echte fun-dag voor het hele gezin, met meer dan acht wedstrijden op het programma, maar ook veel vermaak in het rennerskwartier met onder andere een supercar-plaza, waar iedereen met de meest exclusieve auto's op de foto kan, een kinder-kartbaan, diverse luchtkussens en voor de dames een beauty make-over. Het programma start maandag 5 april om 9.00 uur.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Gratis naar de Kruidvat Gillette Paasraces
Speciaal voor de Paasraces hebben Kruidvat en Gillette een publiekactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. Bij aankoop van artikelen uit de speciale Kruidvat actiefolder ontvangt men een kassabon met daarop vermeld het aantal gratis duinkaarten voor de wedstrijden op maandag 5 april.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via deze LINK of via het Ticket CallCentre (0900 - 9000 500). Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart in de voorverkoop EUR 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop EUR 30,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart.


* Nieuwsoverzicht

IFRAME: http://ads.cpz.nl/abmw.aspx?z=4&isframe=true&autorotate=true

© Copyright 2010 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. | Privacy Policy