Circuit Park Zandvoort


---

Zondag 7 maart: Spannende finale tijdens Final 4

Foto: Justin van Densen, JVD-Foto.nl

Op zondag 7 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2009-2010. De strijd om de titel ligt nog geheel open en de top drie van het kampioenschap heeft zelden zo dicht bij elkaar gezeten

Minimaal puntenverschil
Het verschil tussen de leidende equipe en het team op de derde plaats beslaat slechts twee punten. De uitslag van de Final 4 is dan ook allesbepalend voor de eindstand. Jeroen den Boer en Leon Rijnbeek, uitkomend in divisie III met een BMW 120D Modified, staan bovenaan de puntenlijst. Op een enkel punt volgen Ronald van der Laar en Sebastiaan Bleekemolen met hun Porsche 997 GT3. Tijdens de 4 uur van Zandvoort zagen zij door problemen met een van de wielen, hun leidende positie in de stand verloren gaan. De equipe zal dan ook meer dan gemotiveerd zijn om de winst te pakken in Divisie I, in de hoop dat Den Boer en Rijnbeek in hun divisie naast de winst grijpen. Een zelfde plan hebben Rob de Laat en Theo de Prenter. De winterkampioenen van het vorige winterseizoen kenden ook pech tijdens de 4 uur van Zandvoort. Op twee punten achterstand op de leiders is echter ook voor deze equipe alles nog mogelijk.

Foto: Justin van Densen - JVD-foto.nl

Groot deelnemersveld
De inschrijflijst voor de Final 4 telt ruim veertig teams. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto's strijden in Divisie I, de klasse voor meer dan 3000cc of turbomotoren. Naast Renault Mégane Trophy van Equipe Verschuur, het winnende team bij de 4 uur van Zandvoort, zijn ook bolides als de DNRT V8 Silhouette, Chevrolet Corvette GT3, BMW M3 GTR en V8 Star vertegenwoordig in Divisie I. Daarnaast is het sterke duo Jeroen Bleekemolen en Peter van der Kolk weer van de partij met de imposante BMW 140 GTR.

In Divisie II, de klasse 2000cc tot 3000cc, strijden de regerende winterkampioenen Rob de Laat en Theo de Prenter met hun BMW Compact Modified tegen auto's als de Fanzonely Development Focus Silhouette, BMW 130i en de BMW E46 WTCC-spec. Net zo gevarieerd is Divisie III met auto's tot 2000cc, waaronder de Renault Clio Sport en Suzuki Swift. Alle diesel aangedreven auto's, zoals de BMW 120D, Volkswagen Golf 5 TDI en SEAT Ibiza Cupra TDI, treffen elkaar in Divisie IV.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Gratis toegang
Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor EUR 5,00 op de Heineken Paddock of achter de hoofdtribune parkeren. Het programma begint om 10.15 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 12.00.

Pdf Tijdschema Final 4
Grootte: 105.4K bytes

Pdf Tijdschema Vrije Trainingen Final 4 Grootte: 45.0K bytes


* Nieuwsoverzicht

IFRAME: http://ads.cpz.nl/abmw.aspx?z=4&isframe=true&autorotate=true

© Copyright 2010 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. | Privacy Policy