Gemeente Haaren


zaken nieuwbouw milieustraat

Stand van zaken nieuwbouw milieustraat

locatie milieustraat

In 2009 is gewerkt aan het opstellen van het civieltechnisch bestek voor de nieuwe Gemeentewerf, Brandweerkazerne en Milieustraat op de Helvoirtseweg 6B in Haaren (project GBM).

Dit bestek beschrijft het aanleggen van de riolering, het leggen van de terreinverharding, het aanleggen van twee stortperrons voor de milieustraat en een stortvak voor het groenafval. Ook staat in dit bestek het plaatsen van twee weegbruggen voor het wegen van de afvalstromen en het plaatsen van een depot voor het klein chemisch afval.

Hoe sneller met de bouwwerkzaamheden wordt begonnen des te eerder beschikt de gemeente over een volwaardige, gebruiksvriendelijke milieustraat met een ruimere openingstelling (ondermeer op de woensdagmiddag en de zaterdag). De gemeentelijke buitendienst kan haar materieel veilig stallen en beschikt over een functionele zoutloods. Tevens beschikt de brandweer over een `up to date' gebouw voor de stalling van de brandweervoertuigen en beschikt het Haarense brandweerkorps over een volwaardige scholinglocatie / instructieruimte.

Doordat er op dit moment een beroepsprocedure tegen het bestemmingsplan loopt, mag de gemeente nog niet beginnen met de bouwwerkzaamheden. De beroepsprocedure loopt bij de Raad van State. Zij hebben aangegeven dat de beroepszaak in juli/augustus 2010 wordt behandeld. De uitspraak volgt normaal gesproken dan binnen 6 weken.

Bovenstaande betekent dat de bouw vertraging ondervindt zodat op zijn vroegst in oktober 2010 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden.