Gemeente Haaren


Ontwikkeling Joriskwartier (oude gemeentewerf/brandweer) Helvoirt

Ontwikkeling Joriskwartier (oude gemeentewerf/brandweer) Helvoirt

locatie gemeentewerf

In eerdere publicaties heeft u gelezen dat wij bezig zijn met de voorbereiding van een plan voor de herontwikkeling van de huidige locatie van de gemeentewerf en brandweerkazerne.

Deze locatie ligt aan St. Jorisstraat 3 in Helvoirt en heeft de (werk)naam "Joriskwartier" gekregen.

Op deze locatie willen we minimaal 7 grondgebonden seniorenwoningen realiseren nadat de brandweerkazerne en de gemeentewerf zijn verplaatst. Op maandag 22 februari 2010 is een interactieve informatieavond gehouden in 't Gastenbosch. Op deze avond zijn een aantal ideeën voor de ontwikkeling van "Joriskwartier" gepresenteerd. Alle aanwezigen op deze avond mochten een voorkeur uitspreken en suggesties inbrengen op de verschillende modellen.

Keuze

Op basis van de resultaten van deze informatieavond heeft het college besloten om voorkeur uit te spreken voor model I. Dit model voorziet in de realisatie van 3 woningen aan de Achterstraat en 4 woningen aan de St. Jorisstraat. In dit model is op het achterterrein een (gezamenlijke) tuin voorzien.

Dit voorkeursmodel wordt verder uitgewerkt tot een integraal stedenbouwkundig plan. We willen het uitgewerkte stedenbouwkundig plan op 15 juli a.s. aan de gemeenteraad voorleggen. Zodra de raad met dit stedenbouwkundig plan heeft ingestemd wordt dit vertaald in een ontwerpbestemmingsplan.

informatie

De presentatie van de informatieavond van 22 februari 2010 en het verslag van deze avond kunt u teruglezen op onze website. Ook hebben we het voorkeursmodel op de website geplaatst.

Informatie Joriskwartier (gemeentewerf Helvoirt)
Zie het origineel