Buitenspellen en compacte spellen voor op reis populair dit voorjaar

07/04/2010 11:36

999 Games

Steeds vaker nemen mensen spellen mee naar buiten of op reis, merkt 999 Games. Met de introductie dit voorjaar van een nieuw buitenspel en vier spellen in reisformaat speelt de spellenuitgeverij hierop in. Daarnaast brengt 999 Games dit voorjaar nog drie nieuwe spellen uit en breidt zo het assortiment uit voor spellenliefhebbers van iedere leeftijd en niveau.

Kinderspellen

De categorie kinderspellen is uitgebreid met drie spellen. De spellen zijn niet alleen fun, maar ook educatief. Door de verschillende lagen in het spel, een actie-element of interactie met andere spelers, zijn ze leerzaam en levendig. "Vergeet ook als volwassene niet mee te spelen. Zo is Halli Galli een kinderspel, maar ontzettend populair onder volwassenen," aldus Peter Christoph, adjunct-directeur van 999 Games.

Releases kinderspellen voorjaar 2010 zijn 'Halli Galli Extreme', 'Jakkiebak! Kippenkak!' (compactversie) en 'Shaun het schaap - Keutelalarm'.

Buitenspellen

Na de introductie van een geheel nieuwe spelcategorie vorig jaar, introduceert 999 Games dit jaar een derde buitenspel: Boochie. Het spelen van gezelschapsspellen breidt zich met de categorie buitenspellen van de tafel in de huiskamer uit naar het grasveld, de camping of het speelplein.

Familiespellen & reisspellen

999 Games zet het voorjaar van 2010 in het teken van 'Ik ga op pad en neem mee'. Drie van de vier familiespellen, geschikt voor jong en oud, zijn compact en praktisch voor het aankomende seizoen, waarin we veel op pad zijn. Peter Christoph: "Door het formaat pak je onze reisspellen snel in voor vakantie. Deze spellen zijn speciaal voor dit doel ontwikkeld en zijn dus geen vereenvoudigde edities van bestaande spellen. Daardoor wordt geen afbreuk gedaan aan de speelbaarheid en het speelplezier."

Releases familiespellen voorjaar 2010 zijn 'Op zoek naar Lutjebroek', 'Set!', 'Cardcassonne' en 'Lemming Maffia'.

Over 999 Games

Al 20 jaar is 999 Games actief als distributeur van spelproducten in de Benelux. In 1998 begaf het bedrijf zich op het uitgeverspad met een nieuwe generatie bordspellen, die zich onderscheiden door het gebruik van eersteklas kartonnage, fraai artwork en veelvuldig hergebruikte materialen. De spellen kenmerken zich door interessante, vaak historische onderwerpen en tactiek is een vast onderdeel van het spel. 999 Games voert titels in de categorieën kinderspellen, familiespellen, expertspellen, reisspellen en buitenspellen. Bekende titels van 999 Games zijn: De Kolonisten van Catan, Halli Galli, Regenwormen, Carcassonne, Boonanza en Machiavelli. Voor meer informatie: www.999games.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.999games.nl/pers