Politie Haaglanden


Haaglanden, 07-04-2010

Twee keer ingebroken in zelfde woning (oproep getuigen)

Den Haag Op zondag 4 april omstreeks 18.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Zwolsestraat. Gewaarschuwde agenten troffen een ingegooide ruit aan. Ook bleek de voordeur bewerkt te zijn met een breekwerktuig. In de woning werd niemand meer aangetroffen. Later, omstreeks 02.15 uur, werd er in de zelfde woning weer ingebroken. Een getuige hoorde glasgerinkel en keek waar dit vandaan kwam. De getuige zag vier mannen wegrennen de Gentsestraat in. De recherche van Bureau Scheveningen is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie over deze twee inbraken, neem dan contact op met de recherche van Bureau Scheveningen, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Getuigen bedreiging gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Hoefkade zoekt getuigen van een bedreiging met een mes, maandag 5 april omstreeks 13.40 uur op de Hobbemastraat. Het slachtoffer, een 18-jarige Hagenaar, stond bij de tramhalte ter hoogte van het Om en Bij te wachten op de tram toen hij plotseling werd aangevallen door een man met een mes. Doordat de aangever wegrende, bleef hij ongedeerd. De man met het mes was een getinte man in een paarskleurig shirt.

Kort na het incident kon de man met het mes, een naar later bleek 21-jarige Hagenaar, op aanwijzing van een getuige worden aangehouden in de omgeving. Omdat de lezingen van de verdachte en het slachtoffer niet overeen komen, zoekt de recherche van politiebureau getuigen van dit voorval. Heeft u maandag omstreeks 13.40 uur iets gezien bij de tramhalte op de Hobbemastraat, ter hoogte van het Om en Bij? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844.

Man gewond bij aanrijding

Den Haag Een 53-jarige man uit Zoetermeer raakte dinsdag 6 april om 08.00 uur gewond na een aanrijding op de Laan van Nieuw Oost Indie ter hoogte van de Schenkkade. De man reed op zijn fiets en wilde een andere fietser inhalen. Hij had niet gemerkt dat op dat zelfde moment een 46-jarige dame uit Leidschendam op een snorfiets hem wilde inhalen. Het gevolg was dat zij elkaar raakten en hierdoor ten val kwamen. De man liep een snijwond op aan zijn hand en klaagde over pijn in de borst. Hij is met de GGD vervoerd naar het Bronovo ziekenhuis.

Dief bestolen

Den Haag Een 38-jarige man uit Dordrecht meldde zich dinsdag 6 april aan het einde van de avond bij een politiebureau in de Haagse binnenstad met een opmerkelijk verhaal. De man had heerlijk getafeld in een Chinees restaurant aan de Gedempte Gracht, maar had geen geld bij zich. Na de maaltijd gaf hij als onderpand zijn bankpas af en verliet hij de zaak. Eenmaal buiten bedacht de man zich en ging hij weer naar binnen om zijn pas terug te vragen, zonder overigens van plan te zijn de rekening te betalen. Restaurantpersoneel weigerde de pas te retourneren, waarop de man naar het politiebureau ging. Daar werd hij direct aangehouden voor flessentrekkerij. Politieagenten haalden bij het restaurant de pas van de man op en namen direct een aangifte op. De man zit nog vast.

Aangehouden met gestolen fiets

Den Haag Een 37-jarige man uit Den Haag is dinsdag 6 april aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed. Politieagenten zagen de man omstreeks 10.00 uur fietsen over de Vaillantlaan. Het slot van de fiets was uiteraard open, maar er stak geen sleutel in. Daarop besloten de agenten het rijwiel te controleren en bleek de fiets te zijn gestolen. Hierop werd de man aangehouden.

Inbraak mislukt

Den Haag Vijf jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar geprobeerden om op dinsdag 6 april om 14.00 uur in een woning aan de Oltmansstraat in te breken. Een buurtbewoner zag dit en belde de politie. Toen de politie arriveerde bleken de jongens weggerend te zijn. Omdat de buurtbewoner een zeer duidelijk signalement gaf, konden agenten de jongens, allen afkomstig uit Den Haag, aanhouden. De jongens moesten mee naar het politiebureau voor verhoor.

Hennep in geheime kamer

Den Haag Twee mannen en twee vrouwen moesten mee naar het politiebureau omdat zij hennep aan het oogsten waren in een woning aan de Binckhorstlaan. Naar aanleiding van een tip bleek dat een 21-jarige vrouw boven op haar zolder, in een geheime ruimte achter een kast, hennep teelde. In totaal lag er meer dan 12 kg geknipte henneptoppen en bleek er nog voor meer dan 90 kg aan planten geknipt te moeten worden. De hennep en de daarvoor benodigde apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd.Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

68-jarige man valt tussen wal en schip

Den Haag Een 68-jarige man viel dinsdag 6 april om 14.12 uur tussen wal en schip toen hij op de Uranuswerf de kiel van zijn bootje aan het verven was. Toen de man opstond en tegen de railing van de steiger leunde, begaf de railing het waarop de man in het water viel. De man is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijden onder invloed

Wassenaar Bij een controle op alcoholgebruik in het verkeer hield de politie dinsdagavond 6 april op de Van Oldenbarneveltweg twee automobilisten aan. Omstreeks 20.30 uur blies een 52-jarige Hagenaar 400 ugl, waarop hij een rijverbod van drie uur kreeg. Een uur later, rond 21.30 uur, lieten de agenten ook een 51-jarige Wassenaarse blazen. De vrouw blies 235 ugl en kreeg een rijverbod van een uur. In beide gevallen heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Botsing Starrenburglaan

Wassenaar Twee autos botsen dinsdag 6 april op de Starrenburglaan tegen elkaar. Een 69-jarige man uit Wassenaar reed omstreeks 17.15 uur met zijn auto over de Starrenburglaan, toen hij plotseling een auto vanuit de Donker Curtiusstraat de weg op zag komen. De man zag geen kans meer de automobliste te ontwijken. De automobiliste, een 56-jarige Wassenaarse, reed door de klap met haar auto tegen een aldaar geparkeerde auto aan. Omdat de vrouw mogelijk bekneld zou zitten kwam de brandweer erbij. Dit bleek echter niet nodig. Wel was de airbag van de auto uitgeklapt en had de vrouw last van nekpijn. Ambulancepersoneel heeft de vrouw onderzocht, maar niet meegenomen. De autos van beide Wassenaren werden weggesleept.

Twee jongens aangehouden na achtervolging

s-Gravenzande/Westland Na een achtervolging vanaf de Eikenlaan tot de Ametist hielden politieagenten dinsdagmiddag 6 april omstreeks 19.00 uur twee 16-jarige jongens aan. De jongens stonden op een motorrunner zonder kentekenplaat bij de voetbalkooi aan de Eikenlaan, toen er een politieauto langs reed. Plotseling scheurden de jongens er met grote snelheid en zonder bedachtzaam te zijn op de spelende kinderen vandoor. De politieagenten besloten niet direct de achtervolging in te zetten, vanwege de vele omstanders en het hiermee samenhangend risico voor voetgangers en overig verkeer. Wel werden de signalementen van de jongens verspreid en keken diverse politieagenten in de omgeving naar hen uit. Zo ook in de Diamanentbuurt, waar agenten verschillende brokstukken van een motor vonden. Mogelijk waren de jongens door een combinatie van onvoorzichtigheid en hoge snelheid - met de motorrunner gevallen. Kort daarna zagen de agenten vanaf de Ametist een jongen lopen; hij voldeed aan het signalement van één van de jongens en liep overduidelijk mank. De agenten hielden de 16-jarige Naaldwijker aan. Zijn s-Gravenzandse vriend werd eveneens in de omgeving aangehouden. Door een bewoner werden de agenten gewezen op de motor, die geparkeerd stond in een steegje. Deze bleek inderdaad gevallen te zijn en was ernstig beschadigd. De jongen die mank liep, werd gecontroleerd in het ziekenhuis; zijn voet bleek bij de val gebroken te zijn. De politie onderzoekt de herkomst van de motor en waarom de jongens er bij het zien van de agenten vandoor gingen.

Getuigen aanrijding scooters gezocht
Pijnacker-Nootdorp De politie in Pijnacker-Nootdorp zoekt getuigen van een aanrijding tussen twee scooterrijders, maandag 5 april op de Delftsestraatweg. Een 17-jarige Delftse reed omstreeks 20.55, met een 20-jarige Schipluidernaar achterop, op haar scooter toen vanuit tegenovergestelde richting een zwarte scooter naderde. De bestuurder van de zwarte scooter reed het tweetal aan waardoor zij ten val kwamen. Van de scooterrijder, die gewoon doorreed, is alleen bekend dat hij in het zwart gekleed was en dat het om een zwarte scooter ging. Mogelijk is de scooter door de klap beschadigd aan de linker voorzijde. Het is onduidelijk of er opzet in het spel is. De Delftse werd naar het ziekenhuis vervoerd met mogelijk een gebroken enkel en klachten aan haar pols. Haar bijrijder kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de betrokken scooterrijder en zijn scooter. Kunt u het onderzoek verder helpen, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Fietser lichtgewond bij aanrijding
Pijnacker-Nootdorp - Een 25-jarige fietser uit Delfgauw raakte dinsdag 6 april lichtgewond toen hij omstreeks 13.00 uur op de Zuidpoldersingel werd aangereden door een auto. De fietser stak de weg over en werd daarbij over het hoofd gezien door een 36-jarige Delftse automobilist. Die kon niet meer voorkomen dat hij bij het optrekken de fietser aanreed, met een aanrijding tot gevolg. De fietser kwam op de motorkap terecht maar hield aan de botsing alleen een pijnlijke enkel over. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Mannen gesnapt in gestolen auto
Zoetermeer - Surveillerende agenten hielden dinsdag 6 april een 15-jarige Zoetermeerder aan omdat deze in een gestolen auto reed. De agenten zagen de auto met twee inzittenden omstreeks 21.30 uur vanaf de Appelgaarde de Gaardedreef oprijden. Omdat de auto niet de juiste verlichting voerde, wilden de agenten de bestuurder hierop aanspreken. De bestuurder gaf echter gas en reed wederom de Appelgaarde in. De agenten zagen dat de bestuurder de auto stopte en dat de bijrijder er vandoor ging. De bestuurder stapte eveneens uit maar kon worden aangehouden. Navraag van het kenteken van de auto leerde dat deze gestolen was. De jongen is ingesloten op het politiebureau en zijn familie is in kennis gesteld van zijn aanhouding. De politie onderzoekt de zaak.