Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 30 maart 2010

Verkeerssituatie basisschool De Driehoek
Klachten over de verkeerssituatie bij basisschool De Driehoek zijn voor het college aanleiding te besluiten aan één zijde van de Rogier van Leefdaelstraat een stopverbod in te stellen. Voorwaarde hierbij is dat de school een actief beleid voert tegen parkeeroverlast. Verder heeft het college besloten de bestrating aan te passen van de ambulance-uitrit bij de huisartsenpraktijk. Deze uitrit heeft qua uitstraling nu veel weg van een parkeerstrook.

Actieprogramma Toerisme & Recreatie
Het college stemt in met het actieprogramma 2010 van het Platform recreatie en toerisme Hilvarenbeek en stelt hiervoor ⬠25.000,00 ter beschikking. Ter ondersteuning van VVV Hilvarenbeek en het Land van de Hilver stelt het college incidenteel ⬠40.000,00 beschikbaar. In januari 2009 stelde de gemeenteraad unaniem de Toeristische Visie Hilvarenbeek vast. Eén van de speerpunten was de oprichting van een Lokaal Toeristische Adviesraad (LTA Hilvarenbeek). Sinds mei 2009 is het Platform recreatie en toerisme in ontwikkeling. Het platform hoopt zich dit jaar te kunnen ontplooien tot een volwaardige LTA. Het platform bestaat op dit moment uit VVV Hilvarenbeek, stichting Land van de Hilver en de gemeente Hilvarenbeek. Eén van de eerste acties van het platform was het opstellen van een actieprogramma. Op dit programma staat onder meer:

* haalbaarheidsstudie naar een Bezoekerscentrum in Hilvarenbeek;
* opzetten VVV-website;Â

* organiseren van ondernemersontmoetingsmomenten.

Verkeersbesluit rotonde De Mierbeek
Begin januari 2010 nam het college een verkeersbesluit voor rotonde De Mierbeek. Een deel van dit verkeerbesluit betrof een gesloten verklaring voor motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km per uur. Het college heeft besloten dit deel van het verkeersbesluit in te trekken. Omdat er veel gegronde reacties op zijn ingekomen, heeft het college de provincie gevraagd toestemming te verlenen aan landbouwverkeer om de provinciale weg over te steken ter hoogte van de rotonde De Mierbeek. De provincie heeft hiermee ingestemd.

Voorstel aan de gemeenteraad

Samenstelling bezwarencommissie
Het college stelt de gemeenteraad voor de huidige voorzitter en leden van de Bezwaar- en beroepschriftencommissie te herbenoemen. Op grond van de âVerordening inzake de behandeling van bezwaar- en beroepschriften 2000â treden zij namelijk af op de dag van aftreden van de gemeenteraad. Verder stelt het college voor de presentiegelden per zittingsavond te verhogen naar ⬠175,00 voor de voorzitter en ⬠125,00 voor de leden en deze bedragen jaarlijks te indexeren. Daarnaast wordt voorgesteld V. Voigt aan te wijzen als tweede plaatsvervangend secretaris van de Bezwarencommissie.