Fotowedstrijd voor blinden

07/04/2010 12:08

I Care Producties

Vincent Bijlo als ambassadeur

Alle blinden in Nederland worden opgeroepen om mee te doen aan een fotowedstrijd. De aftrap van deze ludieke actie wordt op 8 april door Vincent Bijlo gegeven, door de start van de website www.meteigenogen.nl

Het thema van de wedstrijd is water. Nederland is groot geworden door water, maar als geen ander land kennen de inwoners ook de grote gevaren ervan. Voor meer dan 100 miljoen mensen in de rest van de wereld betekent water Rivierblindheid.

Rivierblindheid is de grootste oorzaak van blindheid in de wereld. De ziekte wordt veroorzaakt door de steek van een klein zwart vliegje dat een wormpje in de huid van het slachtoffer achterlaat. Dat wormpje vermenigvuldigt zich en begint een tocht door het lichaam. Als het eenmaal de ogen heeft bereikt is het een kwestie van tijd voor het slachtoffer blind is.

Het is dan ook niet gek dat Vincent Bijlo zijn naam aan deze actie verbindt; "Ik weet als geen ander wat blind zijn betekent en wil graag mijn steentje bijdragen om dit te voorkomen in de Derde Wereld". Vincent Bijlo heeft samen met Sarah Wong, de vaste fotograaf van Andrea Bocelli, ook zelf een aantal foto's gemaakt met het thema water.

Gelukkig bestaat er een medicijn tegen de ziekte en dat medicijn wordt alleen in Nederland gemaakt. MSD, de fabrikant van het medicijn, stelt het al meer dan 20 jaar gratis ter beschikking van alle mensen die het nodig hebben. De resultaten mogen er zijn; bij meer dan 40.000 mensen per jaar wordt blindheid voorkomen en in sommige delen van de wereld is de ziekte inmiddels onder controle.





http://www.meteigenogen.nl