NewspaperARCHIVE.com verbeterd schaalbaarheid met Exalead

07/04/2010 14:01

Exalead

NewspaperARCHIVE vervangt Autonomy; overweegt in eerste instantie Solr (open source) en kiest voor Exalead

San Francisco, CA March 24, 2010 - Exalead, een mondiale speler op het gebied van information access oplossingen en search-based applications, maakte vandaag bekend dat NewspaperARCHIVE.com voor zijn zoekfunctionaliteiten gebruik maakt van de software van Exalead.

NewspaperARCHIVE.com is de grootste online database van dagbladen. De database bevat tientallen miljoenen pagina's van dagbladen van 1753 tot nu. Elk dagblad in het archief is volledig doorzoekbaar met een trefwoord en datum, wat het snel zoeken in historische content voor de bezoeker vereenvoudigt.

NewspaperARCHIVE.com liep, met bijna 100 miljoen records, op tegen de limieten en beperkingen van de oude zoekmachine. Na de overgang naar Exalead in december 2009, was het knelpunt omtrent schaalbaarheid opgelost. Tegelijkertijd nam het aantal records toe met 20% terwijl de benodigde hardware afnam met 75%.

"We hadden naast Autonomy, een andere oplossing nodig omdat we met de oplossing van Autonomy tegen de grenzen aan liepen. We hebben gekeken naar open source oplossingen, en kwamen er al snel achter dat we een open source oplossing niet zo snel en efficient werkend kunnen krijgen", zei Derek Fiscus, Director Technology bij NewspaperARCHIVE.com."Door Exalead is de schaalbaarheid van NewspaperARCHIVE.com toegenomen, hebben we een reductie gezien van onze kosten en zijn bovendien onze inkomsten verbeterd."

"Sommige grote websites vertrouwen op de zoekfunctionaliteiten die zijn ingebed in CMS systemen, ineffective open source tools of goedkope Third Party oplossingen die niet verder gaan dan een lange lijsten ongerangschikte zoekresultaten. Om een geavanceerde search based applicatie te ontwikkelen zoals die van NewspaperARCHIVE, vraagt om zoektechnology dat zowel op het web als intern binnen de organisatie uiterst schaalbaar is", zegt Paul Doscher, CEO van Exalead USA. "We hebben er alle vertrouwen in dat Exalead de groei van NewspaperARCHIVE blijvend kan ondersteunen als 's werelds grootste online dagbladen archief."

Over Exalead

Opgericht in 2000 door pioniers op het gebied van zoekmachine technology. Exalead(R) is een toonaangevende leverancier voor search based applicaties voor de profit en non-profit branche. Tot Exaleads wereldwijde klantenkring behoren onder ander: PricewaterhouseCoopers, ViaMichelin, American Greetings, Sanofi Aventis, GEFCO en meer dan 100 miljoen unieke gebruikers per maand die gebruik maken van de zoektechnologie van Exalead. Vandaag de dag voegt Exalead met haar platform Exalead CloudView(TM) een andere dimensie toe aan digitale content. Dit doet zij door middel van geavanceerde semantische technologie dat structuur en betekenis toekent aan voorheen ongebruikte en ongestructureerde data in de enterprise- en Web-omgeving en deze informatie toegankelijk maakt. Cloudview verzameld data van iedere bron, in ieder formaat en van iedere omvang om het vervolgens automatisch te transformeren in één gestructureerde informatiebron. Deze gestructureerde informatiebron, die continue wordt bijgewerkt naar gelang de data groeit, is direct doorzoekbaar. Tevens kan deze informatiebron gebruikt worden voor de ontwikkeling van innovatieve Search Based Applications (SBAs). Voor meer informatie over Exalead kunt u terecht op www.exalead.com of contact-nl@exalead.com.





http://www.exalead.com