Gemeente 's-Hertogenbosch

07-04-2010
Archologisch onderzoek Museumkwartier

Het Museumkwartier wordt een nieuw deel van de binnenstad van `s-Hertogenbosch. De plek waar kunst en cultuur samenkomen in een mooie omgeving. Bezoekers kunnen er straks genieten van de veelzijdige tentoonstellingen van het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum `s-Hertogenbosch, een prachtige tuin en hoogwaardige horeca.

Archeologisch onderzoek Beurdsestraat: kom kijken Om dit alles mogelijk te maken, wordt er dit jaar gestart met bouwen rondom het Noordbrabants Museum. Daarop vooruitlopend vindt archeologisch onderzoek plaats aan onder meer de Beurdsestraat. Op zondag 11 april kunt u daar vanaf 12.00 uur een kijkje komen nemen. Medewerkers van de afdeling Bouwhistorie en Archeologie van de gemeente vertellen u graag meer over hun werk ter plekke en de vondsten.

Geïnteresseerd?
Meld u dan om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur bij het witte huisje aan het Oude Bogaerdestraatje. In het tuincafé van het Noordbrabants Museum aan de Verwersstraat worden de vondsten tentoongesteld. Het museum is vanwege het Museumweekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.