Gemeente Sneek


Stad op orde

Wethouders Andries Ekhart en Jan Bargboer hebben dinsdag 6 april de aftrap gegeven voor het project Stad op Orde. In december 2009 heeft de gemeenteraad van Sneek extra geld beschikbaar gesteld voor het beheer van de openbare ruimte. Het gaat om een eenmalig bedrag. Dit geld is een impuls voor wegen en openbaar groen. Daarnaast wordt een deel van het geld gebruikt voor het herstel van walbeschoeiingen en bruggen. Een gedeelte van het geld is voor aspirant waterbouwers beschikbaar gesteld met als doel duurzame arbeidsparticipatie.

De twee wethouders hebben dinsdag arbeids- en leerwerkovereenkomsten getekend en overhandigd aan deelnemende jongeren. Dit deden zij namens de directie van Cnossen infra bv. Er blijkt een aantoonbare verschil te zijn tussen het niveau van de werkzoekenden en de gevraagde competenties in de beschikbare vacatures in de waterbouw. Veel aspirant waterbouwers kunnen zonder een startkwalificatie moeilijk een plek in de arbeidsmarkt veroveren. Voor deze doelgroep is het van belang te voorkomen dat ze in de toekomst uitgesloten blijven van de arbeidsmarkt.

De gemeente Sneek, het leerbedrijf Cnossen infra bv en de Intergemeentelijke Sociale Dienst Zuid West Fryslân werken nauw samen in dit project. Om Stad op Orde vorm te geven is het leer/werkproject opgestart gericht op de waterbouw. In maart is er een voorselectie geweest van 8 deelnemers. Deze jongeren hebben inmiddels al een vooropleiding gehad in de infra-scholings werkplaats GOA-Noord te Drachten. Vanaf 1 april 2010 zijn ze in dienst bij Cnossen infra bv waar ze projecten gaan uitvoeren onder permanente begeleiding van een gediplomeerde leermeester en een casemanager.

Het motto is dan ook : "GEEN JONGEREN AAN DE KANT"