Airport Weeze


Opnieuw sterke stijging passagiersaantal Airport Weeze

Na de aanhoudende passagiersgroei van de afgelopen maanden heeft Airport Weeze het einde van het eerste kwartaal van 2010 bovengemiddeld afgesloten.

Het aantal passagiers steeg van januari tot maart in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 24,2 procent naar meer dan 540.000 passagiers. Met dit resultaat behoort de derde grootste luchthaven in Nordrhein-Westfalen na het eerste kwartaal van 2010 nog steeds tot de snelstgroeiende luchthavens. De motor van de indrukwekkende ontwikkeling in Niederrhein is ook in 2010 Europas grootste low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair: met acht in Weeze gestationeerde Boeing-Jets vliegen de Ieren inmiddels non-stop naar meer dan 50 bestemmingen. Ook Wizz Air, de tweede low-cost luchtvaart-maatschappij in Weeze heeft bijgedragen aan deze veelbelovende cijfers, evenals Hamburg International, Sky Airlines en Welcome Air.

Luchthaven-directeur Ludger van Bebber; Wij zijn blij dat wij deze postitieve ontwikkeling ook in het afgelopen winterseizoen hebben kunnen voortzetten. We verwachten tot het einde van het jaar meer dan 2,7 milj. Passagiers en een stijging van minstens 15 procent.