Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt weer verdachten aan voor een poging overval

Eindhoven Woensel Noord, 07-04-2010 o De politie hield dinsdag buiten heterdaad twee verdachten aan voor betrokkenheid bij een poging van een overval op een woning aan de Strobloemstraat op 21 maart jl.

Het gaat om een 18-jarige Eindhovenaar, die dinsdag omstreeks 6.00 uur in een woning in Den Haag werd aangehouden. De tweede verdachte werd dezelfde ochtend rond 10:00 uur in Eindhoven in het Winkelcentrum Woensel aangehouden; het gaat om een 37-jarige Eindhovenaar.

Zondag 21 maart rond 01.10 werd een woning in de bovengenoemde straat overvallen (zie 2e persbericht van zondag 21 maart: Politie zoekt getuigen van gewapende overval). De 43-jarige bewoner werd in zijn woning door twee gewapende mannen bedreigd en mishandeld. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. Maandag 22 maart verrichtte de politie zes aanhoudingen (zie het Exra persbericht van maandag 22 maart: Politie arresteert zes mannen voor gijzeling en poging overval). Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een poging tot een gewapende overval op de woning, dan wel betrokkenheid bij de gijzeling van een 18-jarige man op zaterdagavond 20 maart. Deze man is een huisgenoot van het slachtoffer.

De verdachten die afgelopen dinsdag zijn aangehouden zijn inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.